Meta, yetişkin çıplaklığı konusunda daha kapsayıcı kurallar getiriyor

Instagram, arama sonuçlarına reklam ekliyor

Meta Gözetim Kurulu çıplaklık konusu ile ilgili yeni kararlar aldı. İşte tüm detaylar.

Meta, transseksüel bir çiftin Instagram gönderisini yayından kaldırma kararını reddetti. Görüntülerden biri 2021 yılında, diğeri ise geçen yıl yayınlandı. Çift, trans sağlık hizmetlerinden bahsediyordu. Gönderiler, çiftten birinin daha düz bir göğüs oluşturmak için cinsiyet  ameliyatı geçirmeyi planladığını ve ikilinin prosedür için para topladığını kaydetti.

Meta, yetişkin çıplaklığı konusunda daha kapsayıcı kurallar getiriyor

Ancak şirket, cinsel tacizle ilgili kurallarını ihlal ettiği için gönderileri kaldırdı. Gözetim Kurulu, moderatörlerin, kullanıcı raporları ve otomatik sistemlerden gelen uyarılardan sonra görüntüleri birkaç kez incelediklerini söylüyor. Çift, Meta’nın kararlarına şirkete ve Gözetim Kurulu’na itiraz etti. Meta, gönderileri kaldırmanın yanlış bir çağrı olduğunu belirledi ve onları geri yükledi, ancak yönetim kurulu ikili vakaları aynı şekilde inceledi.

Gözetim Kurulu, şirketin orijinal yayından kaldırma kararlarını geçersiz kıldı. Resimlerin kaldırılmasının şirketin “topluluk standartları, değerleri veya insan hakları sorumlulukları” ile uyumlu olmadığını ve vakaların Meta’nın politikalarıyla ilgili temel konuların altını çizdiğini belirledi.  Emzirme ve cinsiyet doğrulama ameliyatı gibi şeyler için istisnalar olsa da, kuralların, genel olarak şirket kullanıcılarının kadın meme uçlarının resimlerini yayınlamasına izin vermediğini belirtiyor. Cinsellik ve çıplaklık sosyal medyada en hassas olunan konular arasında yer alıyor ancak şirket şimdi bununla ilgili farklı girişimlerde bulunmaya karar veri desek yanlış olmaz.

Telegram kullanıcı sayısı rekor kırdı: Herkesin gözü burda