Hayao Miyazaki son filmi ile sevenlere veda edecek

Hayao Miyazaki son filmi ile sevenlere veda edecek

Japon Studio Ghibli, kurucu ortak ve animatör Hayao Miyazaki tarafından geliştirilen son film How Do You Live için herhangi bir reklam veya fragman yayınlamayacağını söyledi. İşte tüm detaylar.

14 Temmuz’da ülkede prömiyeri yapılacak olan ve yakında çıkacak olan film, ülkenin yıllardır en çok beklenen filmlerinden biri. Spirited Away, Princess Mononoke ve My gibi animasyon klasiklerinin arkasındaki dahi yaratıcı için dokunaklı bir uğurlama görevi görmesi bekleyen film anime sevenlerin gönlünü fethedecek. How Do You Live?, Japon yazar Genzaburo Yoshino’nun 1937 tarihli aynı adlı romanından esinlenmiştir. Anime, babası gençken ölen genç bir çocuğun reşit olma hikayesine dayanıyor.

Hayao Miyazaki son filmi ile sevenlere veda edecek

Studio Ghibli bugüne kadar proje hakkında birkaç ayrıntı yayınladı ancak filmi yayınlanmadan önce bir fragman yayınlamayı planlamıyor. Ghibli’nin baş yapımcısı Toshio Suzuki, geçen hafta Japon dergisi Bungei Shunji ile yaptığı bir röportajda, stüdyonun film vizyona girene kadar sessiz kalacağını doğruladı. Hayao Miyazaki tarafından geliştirilen film, anime dehasının son yapımı olacak. Şirket Hayao Miyazaki filminin fragmanını yayınlamaması ile ilgili olarak “Şirket operasyonlarının bir parçası olarak, Ghibli yıllardır insanların bizim yaptığımız filmleri izlemelerini istedi. Bu yüzden bunu düşündük ve bu amaçla pek çok farklı şey yaptık. Ancak bu sefer bu kadar uğraşmamıza gerek yok. Daha önce yaptığın şeyi tekrar tekrar yapmak, bundan sıkılırsın. Bu yüzden farklı bir şey yapmak istedik” ifadelerini kullandı.

Meta Gözetim Kurulu, şirketin daha iyiye doğru gittiğini söylüyor