Meizu Akıllı Telefon Pazarından Çekiliyor

Meizu 21 Pro

Daha geçtiğimiz ay Meizu 21 Pro’yu kullanıcılarla buluşturan Çinli telefon üreticisi Meizu, sürpriz bir kararla akıllı telefon pazarından çekiliyor.

Bir dönem akıllı telefon pazarında oldukça etkili olan Çinli telefon üreticisi Meizu, son yıllarda Xiaomi, vivo, Oppo gibi Çinli telefon üreticilerinin gölgesinde kaldı. Bu da şirketin akıllı telefon pazarındaki payının kayda değer ölçüde azalmasına sebep oldu. Ama buna rağmen şirket bu pazarda varlık göstermeye devam ediyordu. Hatta daha ay yeni akıllı telefonu Meizu 21 Pro’yu piyasaya sürdü. Şirketin önümüzdeki dönemde de yeni telefonlar çıkarması bekleniyordu. Ancak şirket bu hafta sürpriz bir kararla akıllı telefon pazarından çekildiğini açıkladı.

Çinli otomobil üreticisi Geely’nin çatısı altında yer alan Meizu Technology, akıllı telefon pazarından çekilip yapay zeka alanına yöneliyor. Şirket bundan sonra tüm odağını yapay zeka alanına çevirecek.

FlymeOS

FlymeOS işletim sisteminin arkasındaki ekip, bundan sonra ChatGPT gibi LLM (büyük dil modelleri) teknolojilerini kullanarak, yapay zeka destekli otomobil panelleri geliştirecek. Şirket, Geely otomobillerinde kullanılmak üzere tasarladığı akıllı panelleri Flyme Auto ile aslında bu alana ilk adımı atmıştı. Ancak bundan sonra telefon pazarından çekilip tamamen bu alana yönelerek bu konuda çok daha büyük atılımlar yapmayı hedefliyor. Şirket, yapay zeka odaklı yeni mobil işletim sistemini de bu yıl bitmeden çıkarmayı planlıyor. Bu yeni nesil işletim sistemi, Flyme Auto gibi akıllı panellerle kolayca entegre edilebilecek.

iQOO Z9 Performans Testinde Görüldü