Alibaba’dan Meizu’ya 590 Milyonluk Dev Yatırım

Alibaba DG

Dünyanın en önemli e-ticaret platformlarından birine sahip olan Alibaba Group, Çinli telefon üreticisi Meizu’ya 590 milyon dolarlık dev bir yatırım yaptı.

Ürettiği düşük maliyetli akıllı telefonlar sayesinde akıllı telefon pazarındaki etkinliğini son yıllarda arttıran ve gelişmekte olan pazarlarda Xiaomi, Huawei, Lenovo ve Samsung gibi güçlü rakiplerine karşı ayakta durmayı başaran Çinli telefon üreticisi Meizu, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından birini bünyesinde barındıran Alibaba Group’un da dikkatini çekmiş gibi görünüyor.

alibaba

Reuters tarafından ortaya çıkarılan yeni bilgiler, Çinli alışveriş devi Alibaba’nın Çin’deki akıllı telefon pazarına girebilmek adına Meizu’ya 590 milyon dolarlık dev bir yatırım yapmayı planladığını ortaya çıkardı. Bu dev yatırım sonrası Meizu’da önemli bir paya sahip olacak olan Alibaba Group, başta e-ticaret platformunu Meizu’nun hizmetine sunmak olmak üzere Çinli telefon üreticisine birçok konuda destekte bulunacak.

Alibaba ve Meizu arasındaki bu yakınlaşmanın temellerini ise Meizu tarafından geliştirilen Meizu MX4 Pro’nun attığı söyleniyor. Meizu’nun geçtiğimiz aylarda gün yüzüne çıkan yeni akıllı telefonu MX4 Pro’da normalde kullandığı Flyme OS işletim sistemi yerine, Alibaba Group tarafından geliştirilen Linux tabanlı AliyunOS işletim sistemini kullanmasının iki firmayı yakınlaştırdığı iddia ediliyor.

Republique iOS’tan Sonra PC’yi de Sallayacak