MEB okulların açılışı hakkında konuştu: Nasıl bir sistem izlenecek!

Ülkemiz için Neden iyi Bir Yazılımcı Eğitimi Gerekli

MEB okulların açılışı ile alakalı kesin bir konuşma yaptı. Buna göre nasıl bir yol yöntem izleneceği de ortaya çıktı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

MEB okulların açılışı ile alakalı sorulara yanıt vermeye devam ediyor. Pandemi sürecinin giderek sertleşmesi ile birlikte önlemler de büyük oranda arttı. Sosyal mesafenin tehlikeye gireceği durumlar için sürekli önlem alınıyor.

Okulların kapatılması ile birlikte sosyal mesafenin büyük oranda korunacağı düşünülüyordu. Ayrıca maske kullanımı ile de önlemler kat kat artırıldı. Şimdi ise yavaş yavaş tedbirler kaldırılıyor. Hem iş hem de eğitim dünyasının zor durumda kalması bunda büyük etkiye sahip.

Öncelikle hangi okullar açılacak

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 15 Şubat tarihinden itibaren ilk olarak köy okullarının açılacağı bildirildi. Buna ek olarak özel anaokulların da yine 15 Şubat tarihinde eğitime başlayacağı ifade edildi. Diğer okullar ise 1 Mart tarihinde eğitim vermeye başlayacak.

MEB okulların açılışı
Çocukların eğitimi bazen sokağa çıkma yasağına veya kısıtlamalarına denk gelebiliyor. Böyle bir durumda özel izinli sayılacaklar. Ayrıca öğrencilerle yüz yüze eğitime başlayacak olan öğretmenlerin de aşıya başlayacağı ifade ediliyor.

Yeni sistemin adı seyreltilmiş eğitim olacak. Bu sayede öğrencilerin çok daha az sayıda kişiyle eğitim almaları sağlanacak. İşin aslına bakacak olursak burada amaç kademeli eğitim olacak. Yani 15 Şubat’ta köy okulları ve diğer özel anaokullar açılarak duruma bakılacak. Vaka sayısında artış yaşanırsa yeniden online sisteme dönülecek.

Peki sizce MEB nasıl bir politika izlemeli? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.