Karneler ne zaman dağıtılacak? Okullar açılacak mı?

Koronavirüs salgınından çocuklar için üzücü bir haber geldi

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamaların ardından kafalarda soru işaretleri oluştu. Peki karneler ne zaman dağıtılacak? Okullar açılacak mı? İşte bu soruların yanıtı.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan koronavirüs salgını için pek çok tedbir alındı. Alınan tedbirlerden bir tanesi de okulların online yani uzaktan eğitim sürecine devam etmesi yönündeydi. Elbette bu durum kafalarda pek çok soru işaretinin de oluşmasına neden oldu.

Hali hazırda öğrenciler zaten bazı dersleri uzaktan eğitim yoluyla görüyorlardı. Fakat sınavlara direkt olarak okullarında yüz yüze bir şekilde giriyorlardı.

Yeni açıklanan tedbirler doğrultusunda sınavların da online sisteme dönüp dönmeyeceği net olarak belirtilmedi. Bunun yanı sıra meslek liselerinin durumu da netleştirilmedi.

Karneler ne zaman dağıtılacak?

Hali hazırda meslek lisesinde okuyan öğrenciler uygulamalı dersler için okula gidiyorlardı. Dolayısıyla yeni alınan tedbirler sonrasında meslek lisesi dersleri için de uzaktan eğitim kararı getirildi.

Aynı şekilde meslek lisesi son sınıfta okuyan ve staj yapan öğrencilerin durumu ise gönüllülük esasına dayandırıldı. Bu öğrencilerin stajlarına devam edip etmeyeceklerine aileleri, kendileri ve işletmeleri karar veriyor.

En önemli unsur ise karneler ne zaman dağıtılacak sorusu. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada ikinci dönem başına kadar online eğitime devam edilecek mesajı verdi. Fakat bu sürecin daha da uzaması muhtemel görünüyor.

Öte yandan karnelerin dağıtılıp dağıtılmayacağı da merak konusuydu. Son yapılan açıklama ile ilk dönem sonunda fiziksel bir karnenin dağıtılmayacağı hatta ilk dönem notlarının da ikinci dönem başladıktan sonra e-okul sisteminde netleşeceği belirtildi.

Maske takma zorunluluğu yakında kalkıyor!