Okullar açılacak mı? Beklenen açıklama geldi

MEB duyurdu! Okullar 15 Şubat'ta açılacak mı?

Kabine toplantısı sonrasında konuşan Erdoğan okulların durumunu da netleştirdi. Peki okullar açılacak mı? İşte konu ile ilgili detaylar.

Daha önce 1 Mart itibariyle kademeli olarak normalleşme tarafında adımlar atılacağı belirtilmişti. Bu adımlar bugün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında açıklandı.

Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi;

Okullar açılacak mı? Beklenen açıklama geldi

“Normalleşme adımlarının prensipte nasıl atılacağını kapsamlı görüştük. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

koronavirus risk haritasi

Akşam 21 sabah 05 arasında sokağa çıkma kısıtlaması sürecek. Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak.

Restoran, kafetarya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 7 ile akşam 10 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecektir.”

Bu açıklamadan çıkan sonuç şu. Haritada lacivert ve sarı olarak görülen yerlerde eğitim ve öğretim faaliyetlerine tamamen başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli bölgelerde ise sadece okul öncesi, ilk okullar ile 8. ve 12. sınıflarda eğitime başlanacak ayrıca yüz yüze sınavlar gerçekleştirilecek.

Yine de okulların açılmasıyla ilgili daha net açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Dolayısıyla bu açıklamayı beklemek daha sağlıklı olabilir.

Türkiye’nin koronavirüs risk haritası açıklandı