Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı: Okullar nasıl normalleşecek?

okula dönüş

Türkiye’de milyonlarca kişinin kaderini yakından etkileyen Milli Eğitim Bakanlığı açıklama gerçekleştirdi Bu açıklamalar ile birlikte okullarda normalleşme dönemi netleştirildi.

Cumhurbaşkanı tarafından gelen yapılan değerlendirmelerden sonra Milli Eğitim Bakanlığı açıklama gerçekleştirdi buraya göre bugün itibariyle ilkokullar 8 ve 12. Sınıflar ile birlikte okul öncesi eğitim kurumlarının da yüz yüze eğitime başladığı söylendi.

Bugüne kadar onlar eğitim yapılmasının en büyük nedeni olan salgın ne yazık ki kolay kolay gitmeyecek gibi görünüyor hem Dünya Sağlık Örgütü hem de diğer kurumlar açıkçası pek olumlu bir tablo çizmiyor Ayrıca kış aylarında yaşanan kapanma süreci insanlarda psikolojik bazı problemler de yarattı ancak bunları en çok etkilenen okul çağındaki çocuklar ve gençler oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni yol haritası belirleyebilir

Kurum tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında öğrencilerin bir arada olmamasına Özen gösterildiği söylenebilir Bu nedenle tüm okul gruplarının aynı anda yüz yüze eğitime başlatmak yerine kademe kademe gidilecek böylece büyük bir salgın engellenmek isteniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklama

İlkokul, ortaokul ve liseler farklı zamanlarda okullara gidecek. Buradaki temel amaç yığılmayı engellemek. Bildiğiniz üzere virüsün en hızlı yayılım türü kalabalıklar arasında gerçekleşiyor. Bu nedenle sosyal mesafenin her zamankinden daha önemli olduğunu söyleyebiliriz.

MEB dağıtılan bedava tablet sayısını açıkladı

MEB yüzyüze eğitim veli rızasına bağlı olacak. Ancak tüm okullarda gerekli hijyen ve kalabalık önlemler de alınacak. Bu sayede hem öğrenciler hem de velileri korunacak. Peki sizce MEB yüzyüze eğitime başlamakla iyi mi yaptı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.