Mass Effect 5 hakkında yeni detaylar paylaşıldı

Mass Effect 5

Geçtiğimiz yıl duyurulan Mass Effect 5 hakkında yeni detaylar paylaşıldı. Görünen o ki yeni oyun için uzunca süre beklememiz gerekecek.

Bilim kurgu türünün oyun dünyasındaki en başarılı temsilcileri arasında yer alan Mass Effect serisi, son olarak geçtiğimiz yıl çıkan Mass Effect Legendary Edition ile oyun severlerin karşısına çıkmıştı. Ancak bildiğiniz gibi bu eski oyunların bir derlemesiydi. Ana serinin son oyunu olan Mass Effect: Andromeda’nın üzerinden ise beş yıl geçti. Bu yüzden yeni bir Mass Effect oyununun vakti geldi de geçiyor. Neyse ki BioWare yeni bir Mass Effect oyunu için hazırlıklara başlamış durumda. Hatırlarsanız stüdyo bir süre önce yeni Mass Effect oyununu duyurmuştu. Mass Effect 5 olması beklenen bu oyun için çalışmalar sürerken, oyun hakkında yeni detaylar da paylaşıldı.

mass effect 2

Mass Effect serisinin kutlandığı N7 Günü’nde Mass Effect 5 hakkında yeni bir yazı paylaşan BioWare, bu yazıda çeşitli detaylara yer verdi. İlk olarak BioWare yeni oyun için ön hazırlıkların sorunsuz şekilde devam ettiğini söyledi. Bu ifade oyunun prodüksiyonuna hala geçirmediğini gösteriyor ki bu da oyunun çıkışına en az birkaç yıl olduğu anlamına geliyor.

BioWare tarafından paylaşılan bir diğer detay da yeni Mass Effect oyununun serinin önceki oyunları gibi tek kişilik bir oyun olacağı. BioWare’ın Anthem’ın ardından yeniden tek kişilik oyunlara dönüyor olması pek çok oyun sever tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.

Öte yandan BioWare, Mass Effect 5’te serinin önceki oyunlarından tanıdığımız bazı karakterleri de göreceğimizi paylaştı. Hatırlarsanız geçen sene oyunu ilk duyururken yayınlanan videoda Liara karakterini görmüştük. Böylece Liara’nın oyunda yer alacağı zaten kesinleşmişti. Ancak BioWare’in bu son açıklaması, başka karakterleri de yeni oyunda görebileceğimizin sinyallerini veriyor. BioWare ayrıca önceki oyunlardan aşina olduğumuz bazı mekanların da yeni oyunda yer alacağını açıkladı.

Siber suç çeteleri hızla büyüyor