Siber suç çeteleri hızla büyüyor

Kripto para dolandırıcılığı Zero Day Initiative

Kripto para soygunları sayesinde hızla büyüyen siber suç çeteleri, son dönemde daha fazla üye topluyor.

Son dönemde kripto paraların hayatımıza girmesiyle birlikte siber suçlulara da yeni bir gelir kapısı açılmış oldu. Hackerlar bir yandan fidye yazılımları gibi yöntemlerle para isterken bu kripto paralarla ödeme aldılar, bir yandan da doğrudan kripto para platformlarını hedef alarak milyonlarca dolarlık vurgunlara imza attılar. Sadece bu yıl hackerlar tarafından çalınan kripto para bir milyar doları aşmış durumda.

Kripto para sayesinde elde ettikleri bu gelir, siber suçluları hiç olmadığı kadar güçlendirdi. Ellerindeki artan imkanlar sayesinde eskisinden çok daha güçlü hack araçlarına erişen bu suçlular, gitgide daha fazla güce kavuşuyorlar. Görünen o ki bu güç onlara şimdi de sayılarını arttırma imkanı sağlıyor. Çünkü gelen son haberler, siber suç çetelerinin hızla büyüdüğünü gösteriyor.

siber suç çeteleri

Avast tarafından yayınlanan rapora göre, hacker grupları son dönemde hızla yeni üyeler alıyor. Örneğin fidye yazılımlarıyla tanınan LockBit grubunun son üç ayda hacker sayısını hızla arttırdığı söyleniyor.

LockBit gibi gruplar, yeni üyeler almak için ilginç yollara başvuruyor. Dark web gibi yerlerde hazine avı tarzı oyunlar oynanıyor ve bu oyunları kazanarak hackleme yeteneklerini sergileyenlere üyelik bir tür ödül olarak sunuluyor.

Hacker gruplarının üye sayılarını arttırması, önümüzdeki dönemde daha güçlenmeleri anlamına geliyor ki bu da tüm internet kullanıcıları için endişe verici bir haber.

Twitter mavi tiki parayla sunmaya başladı