Mass Effect 4 önemli bir değişikliğe sahne olabilir

Mass Effect 4

Hazırlık aşamasında olan Mass Effect 4 hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Görünen o ki yeni oyun önemli bir değişikliğe sahne olacak.

Bilim kurgu türünün oyun dünyasındaki en başarılı temsilcileri arasında yer alan Mass Effect serisi, son olarak 2021 yılında çıkan Mass Effect Legendary Edition ile oyun severlerin karşısına çıkmıştı. Ancak bildiğiniz gibi bu eski oyunların bir derlemesiydi. Ana serinin son oyunu olan Mass Effect: Andromeda’nın üzerinden ise altı yıl geçti. Bu yüzden artık yeni bir Mass Effect oyununun vakti geldi de geçiyor. Neyse ki BioWare yeni bir Mass Effect oyunu için hazırlıklara başlamış durumda. 2021 yılında duyurulan bu oyunun önümüzdeki bir iki yıl içinde çıkması bekleniyor.

Genellikle Mass Effect 4 olarak anılan, Andromeda’yı da ana seriye dahil edenler tarafından ise Mass Effect 5 olarak kabul edilen bu yeni oyun için bekleyişimiz sürerken, oyun hakkında yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Gelen son bilgiler ise yeni oyunun seri için önemli bir değişikliğe sahne olabileceğini gösteriyor.

mass effect 2

Hatırlarsanız BioWare oyunu resmi olarak duyurduğu açıklamada, yeni Mass Effect oyununun orijinal üçlemede olduğu gibi tek kişilik bir macera olacağını duyurmuştu. Görünen o ki Mass Effect 4’ün seriyi köklerine geri döndüreceği tek konu bu olmayacak. Çünkü Windows Central’dan Jez Corden’ın The Xbox Two Podcast adlı podcast’te paylaştığı bilgilere göre BioWare, Andromeda’da yaptığı değişikliği geri alacak ve Mass Effect serisini açık dünya üzerinden ilerletmeyecek. Andromeda’nın askine Mass Effect 4 bir açık dünya oyunu olmayacak.

Açık dünya oyunları son dönemde epey popüler hale gelmiş olsa da her seri için en ideal seçenek olduklarını söylemek pek mümkün değil. Nitekim Mass Effect hayranlarının önemli bir bölümü Andromeda’nın açık dünya olmasını pek sevememişti. Bu yüzden Mass Effect 4’ün açık dünya olmaması, serinin hayranları için sevindirici bir haber olabilir.

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’yu görücüye çıkardı