Elon Musk, beyin çipleri implantına başladı

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Elon Musk beyin çipleri üzerinde bir süredir çalışıyordu ve şimdi implantlara başlandı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk, beyin implantı girişimi Neuralink’in araştırma deneyleri sırasında maymunları öldürdüğü yönündeki haberleri yalanladı ve bunun yerine testlerin yalnızca “ölmek üzere” primatlar üzerinde yapıldığını iddia etti. Neuralink, geçen yıl beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisinin denemeleri sırasında sekiz hayvana ötenazi uyguladığını itiraf etti, ancak Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi’nin (PCRM) maymunları “aşırı acıya” maruz bıraktığı yönündeki suçlamalarını reddetti.

Elon Musk, beyin çipleri implantına başladı

Hayvan hakları grubu, Neuralink’i şirketin Kaliforniya Üniversitesi Davis Primat Merkezi’ndeki laboratuvarında “yetersiz hayvan bakımı” yapmakla suçladı ve Hayvan Refahı Yasası’nın dokuz kez ihlal edildiğini iddia etti.

Neuralink, geçen yıl bir blog yazısında hayvan testi rekorunu savundu ve “hayvanlarla mümkün olan en insani ve etik şekilde çalışmaya kesinlikle bağlı olduğunu” iddia etti. Firma ayrıca “tüm yeni tıbbi cihaz ve tedavilerin” insanlar üzerinde denenmeden önce hayvanlar üzerinde test edilmesi gerektiğini belirtti. Blog yazısında, “Her hayvanın kullanımı kapsamlı bir şekilde planlandı ve bilimsel keşif ile hayvanların etik kullanımı arasında denge kurulması düşünüldü” ifadesine yer verildi. Neuralink CEO’su Elon Musk, sorunun eski adıyla Twitter olarak bilinen X’teki takipçilerinden biri tarafından gündeme getirilmesinin ardından girişimin hayvan testi uygulamaları hakkında daha fazla ayrıntı ekledi. Bay Elon Musk, X’e “Neuralink implantı nedeniyle hiçbir maymun ölmedi” dedi.

Apple, Qualcomm’la anlaşmayı uzattı! 5G yongasının durumu ne olacak?