Maske takmak virüslerden korur mu? İşte yanıtı

Maske takmak

Maske takmak son günlerde en çok tartışılan konular içerisinde yer alıyor. Bazıları bunun virüslerden koruduğunu düşünürken, bazıları da etkisiz olduğu kanaatinde. Bununla ilgili ayrıntılı bir araştırma yapıldı.

Uluslararası bir bilim ekibi, tıbbi maske takmak koronavirüsün yayılma hızını ne ölçüde etkiliyor isimli bir araştırma gerçekleştirdi. Dünya Sağlık örgütünün bile maske takılması ile ilgili çok fazla tereddütte kalması bu alanda yapılan araştırmaları artırdı. Son araştırma ise maske takmanın bilimsel olarak ne anlama geldiğini gösterdi.

Maske kullanımı virüslerden koruma sağlıyor mu?

Yapılan uzun çalışmalar sonucunda maske kullanmanın virüslerden koruma konusunda önemli bir etkiye sahip olduğu ortaya çıktı. Her ne kadar araştırma ve geliştirme çalışanları virüslerin havada asılı kalamayacağını söylese bile yine de durum bunun daha farklı olduğunu gösteriyor.

Maske satışları yeni kararla yasaklandı

Maske takmanın etkisinin görülmesi için yapılan çalışmada enfeksiyon taşıdığından şüphelenilen 246 gönüllü kullanıldı. Yapılan çalışmada, 111 gönüllü maske takarken diğerleri herhangi bir maske kullanımı gerçekleştirmedi. Bu sayede maske kullanımının ne tür bir etkiye sahip olduğunun anlaşılması sağlanacaktı.

Maske takmak etkili mi

Maske kullanan ve kullanmayan insanların olduğu ortamlardaki virüs partikülleri sayısı, Gesundheit II cihazı ile ölçüldü. Bu alet ile yapılan ölçümlerde, maske kullanımının virüs partikülleri sayısını gerçekten de düşürdüğü ortaya çıktı. Böylece maske takan ve takmayan kişiler arasındaki farkın ne olacağı daha rahat görülmüş oldu. Sizce maske kullanımı virüslerden koruma sağlıyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.