Mars gezegeninden yeni ses ve video görüntüleri paylaşıldı!

Mars gezegeninden ses ve video görüntüleri paylaşıldı!

ABD, artık Mars’tan görüntü paylaşan tek ülke değil. SpaceNews, Çin’in Mars’a yolladığı Zhurong isimli gezgininin Kızıl Gezegen’deki ilk deneyiminden hem video hem de ses yayınladığını bildirdi. İşte Mars gezegenine farklı bir bakış.

Çin’in ilk gezgini, Kızıl Gezegen’in ilk deneyimini gerçekleştirdi. Çinli bir haber kanalı bugün yeni bir video yayınladı. Videoda Çinli gezgin Zhurong tarafından 22 Mayıs’ta Mars yüzeyine çıkarken kaydedilen ilk sesler ve videolar sunuldu. Çinli Zhurong’un bir amacı da rüzgarın Dünya ve Mars arasında nasıl farklı deneyimlendiğini göstermişti. Mars gezgininin tasarımcısı “Rüzgarların Dünya’dan başka bir gezegende nasıl ses çıkardığını gerçekten duymak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Paylaşılan videolar, gezginin inişinin yanı sıra ilk hareketlerini de gösteren görüntüler içeriyor. Çinli gezginin paylaşımlarında daha önce NASA tarafından gönderilen ve yine videolar paylaşan Perseverance’in videolarındaki sesler gibi dikkat çeken dünya dışı bir ses yok. Ağırlıklı olarak çıkış rampasındaki mekanizmaların ve tekerleklerin sesi duyuluyor. Mars gezegeninin sesi bu ortamda çok arka planda kaldığı için net bir şeyler duymak zor.

Mars gezegeninden ses ve video görüntüleri paylaşıldı!

Yine de proje başarılı diyebiliriz çünkü Zhurong, Çin’in başka bir gezegene yönelik ilk gerçek bağımsız misyonunun bir parçası. Ülke de başarılarını mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde vurgulamak istiyor. Bununla birlikte, NASA’nın Perseverane’yi yolladığı zamandan beri Mars araştırmaları artık bir tık daha büyüdü. Şimdi giden makinaların sadece fotoğraf sağlaması yeterli olmuyor, video ve ses de paylaşılması bekleniyor.

Galaxy A21s güvenlik güncellemesi alıyor: Tüm kullanıcılara hızlıca dağıtılıyor