NASA Mars’a insansı robotlar göndermek istiyor

NASA Robot

Mars’a insanlı görevler düzenlemeyi planlayan NASA, bu görevlerde astronotlara yardımcı olmaları için insansı robotlar geliştiriyor.

Bildiğiniz gibi bir yandan NASA, bir yandan Çin’in uzay ajansı, Mars’a gitmenin planlarını yapıyor. Kızıl Gezegen’e yapılacak ilk insanlı uçuşun önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Dahası, insanlı bu uçuş çok daha büyük bir projenin ilk adımı olarak görülüyor. Uzay macerasına öncülük eden isimlerden olan Elon Musk’ın da sık sık dile getirdiği gibi uzay ajanslarının ve SpaceX gibi özel şirketlerin, yakın gelecekte Kızıl Gezegen’de koloni kurma planları bulunuyor.

Ancak Kızıl Gezegen’de insanlı projelere hayata geçirmeden önce gezegende özellikle robotlar ve dronelarla kapsamlı araştırmalar ve keşif görevleri yapılması gerekiyor. NASA bu noktada şu ana kadar daha çok küçük arabaları andıran keşif araçlarını kullanıyor olsa da gelen son haberler uzay ajansının farklı robot tasarımlarını da Mars’ta görevlendirebileceğini gösteriyor. Çok yakında Mars’ta keşif görevine çıkmış insanlı robotlar görebiliriz.

nasa robot

Amerikan Uzay Ajansı, daha önce de birlikte çalıştığı Austin merkezli insansı robot şirketi Apptronik’e yeni bir yatırım yapmaya karar verdi. Bu yeni yatırım, Mars’ta kullanılacak insansı robotların geliştirilmesi için kullanılacak.

NASA’nın açıklamasına göre Apptronik tarafından geliştirilecek olan bu insansı robotlar, yakın gelecekte gerçekleşen insanlı görevlerde astronotlara yardımcı olabilecekleri gibi, Dünya’dan kontrol edilen bir tür avatar olarak da görev görebilecekler. Yani drone ve yer araçlarının yerine bu insansı robotlar Kızıl Gezegen’in keşfi için kullanılacak.

Samsung Galaxy A15 ilk kez görüldü