Çip krizinde umut veren açıklama: 2022 yılında sorun bitecek

Intel Apple M1 çipini ortadan kaldırmaya çalışıyor!

Çip krizinde umut veren açıklamalar yapılıyor. Intel bu konuda en fazla pozitif düşünen şirket olarak biliniyor. İşte bu yeni kriz için dönüm noktası olabilecek açıklamalar.

Elektronik cihazların tamamı çipler ile çalışıyor. Akıllı telefonlardan otomobillere kadar her şey belirli bir çip sistemi üzerinden işliyor. Böyle bir durumda çipler adeta günümüzün dijital petrolü olarak görülüyor. En önemli üreticiler içerisinde yer alan markalar yaşanan çip problemleri nedeniyle üretim yapamıyor.

Akıllı telefon üretimi için seri makineler kullanılıyor. Otomobillerde ve diğer cihazlarda yine aynı şekilde bu tür makinelere yer veriliyor. Herhangi bir cihazın veya donanımın üretimini yapan makinelerin bile çiplere ihtiyacı var. İşte tam da bu nedenle durum son derece kritik. Intel herkesin panik yaptığı bir dönemde sakinleştirici açıklamalara yer verdi.

Çip krizinde umut veren açıklama yüzleri güldürdü

Tesla şirketi bile üretim konusunda yaşadıkları en büyük sorunun mikroçip olduğunu açıkladı. Durum böyle olunca ABD bile devlet olarak bu işe el atmak zorunda kaldı. Ülke içerisindeki çip fabrikalarının sayısı artırılıyor. Hatta bu konuda Çin ile anlaşma yoluna bile gidilebilir.

Çip krizinde umut veren

Intel yaşanan panik havasına karşı önemli bir açıklama yaptı. Onlara göre 2021 yılının ikinci yarısında bu krizin en ağır dönemi yaşanacak. Fakat 2022 başları ile birlikte yarı iletken tedariği eski haline dönecek. Bu en azından Intel tarafından ortaya atılan bir iddia. Fabrikaların boş kaldığı şu dönemlerde sektörlerin krize girmemesi için mutlaka çip problemi çözülmeli.

Tesla çipleri F-35 çiplerinden çok daha güçlü: Yapay zeka rekor güce ulaşıyor

2022 yılında bu kriz çözülürse üretim yeniden artacak. Fakat üretimin artması durumunda bu defa fiyatlarda yükseliş görebiliriz. Oyun konsollarından akıllı telefonlara kadar aklınıza gelebilecek her cihazda fiyat yükselişi yaşanacak. 2021 yılının diğer yarısında işlerin daha da kötüleşmesi bekleniyor.