Mark Zuckerberg dalga geçilen avatarını değiştirdi

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, Horizon Worlds’te yarattığı avatarla dalga geçilince, daha gerçekçi görünen yeni bir versiyonunu hazırlattı.

Meta, ya da eski adıyla Facebook’un CEO’su olan Mark Zuckerberg, MetaVerse hayalini gerçeğe dönüştürmeye kararlı görünüyor. MetaVerse konusundaki hevesi ve isteğiyle Meta çalışanlarını bile bezdiren Zuckerberg, şimdilik hayal ettiği noktadan oldukça uzak olan bu sanal evrenin yakında istenen seviyeye geleceği konusunda emin görünüyor. Ancak geri kalanlar bu konuda Zuckerberg kadar emin olmadığı için bu isteği zaman zaman Zuckerberg’i zor durumlarda da bırakabiliyor.

Bunun son örneği de geçtiğimiz günlerde yaşandı. Meta’nın VR tabanlı sosyal ağı olan ve bir nevi MetaVerse’ün atası olarak kabul edilen Horizon Worlds’te bir profil yaratan ve kendisine bir avatar oluşturan Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde bu avatarı Facebook’ta paylaştı. Ancak Zuckerberg’in avatarı pek de beğenilmedi. Gerçekçi bir görünümden uzak olan avatar, dalga konusu oldu. Sosyal medyada pek çok kişi Zuckerberg’in avatarıyla dalga geçen paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımlar Zuckerberg’i epey rahatsız etmiş olsa gerek ki Meta CEO’su kısa süre sonra avatarın yeni bir versiyonunu paylaştı ve yakında Horizon’da avatarların çok daha gerçekçi bir hale geleceğini duyurdu.

Mark Zuckerberg avatar

Zuckerberg’in önceki avatarı ile paylaştığı en son avatar arasındaki farka bakınca gerçekten de önemli bir gelişim kaydedildiği görülüyor. Ancak Zuckerberg için hazırlanan bu yeni avatarın herkes için erişilebilir hale gelmesi zaman alabilir. Sonuçta Meta’nın tek bir avatar hazırlamasıyla bunu herkesin kullanabileceği gerçek bir özellik haline getirmesi arasında büyük fark var. O yüzden Zuckerberg’in bu vaadini ne zamana yerine getirebileceği merak konusu olmuş durumda. Ancak en azından şirketin doğru yolda olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü hem Horizon’un hem de yolda olan MetaVerse’ün insanları ikna edebilmesi için gerçeğe mümkün olduğunca yakın olması gerekiyor. En azından şu ana kadar gelen geri dönüşler bunu gösteriyor.

Samsung Galaxy A04 resmen tanıtıldı