Sony, yeni PlayStation 5 DualSense Edge Controller’ı tanıttı

s77

Gamescom Açılış Gecesi Live sırasında Sony hiç beklenmeyen ve heyecan uyandırıcı bir duyuru yaptı. teknoloji devi PlayStation 5 oyun konsolu için yeni DualSense Edge kablosuz kontrol cihazlarını tanıttı.

Yeni çıkacak olan kontrol cihazı adından da anlaşılacağı gibi, zaten var olan DualSense denetleyicilerinin “Pro” varyantı gibi görünüyor. Bu pro sürüm bazı yükseltmeler ile beraber kullanıcılara sunulacak; en önemli eklemelerden biri, kontrolleri, değiştirilebilir çubuk kapakları, geri düğmeleri ve daha fazlasını özelleştirme yeteneğidir. Yeni DualSense Edge denetleyicisi, orijinal DualSense’in tüm kablosuz özelliklerine sahiptir. Buna dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetikleyiciler, yerleşik bir mikrofon, hareket kontrolleri gibi özellikleri ile geliyor.

DualSense Edge

Ayrıca, bağlantı için örgülü bir USB Type C kablosuyla birlikte geliyor. Bununla birlikte, ana güncellemeleri, bir kullanıcının temel olarak DualSense Edge’in her bir bölümünü özelleştirebileceği ve kontrolleri belirli girişlere göre ayarlayabileceği ve hatta çubuk hassasiyetini ve ölü bölgeleri ayarlayarak amaçlarını ayarlayabileceği özelleştirilebilir kontroller içerir. Bunun dışında, kullanıcıların farklı anahtar eşlemeleri için birden çok profil kaydetmesine izin vermek için birden çok kontrol profili oluşturma seçeneği de yer alıyor.

Yeni DualSense Edge Controller ile yapılan en iyi eklemelerden biri şüphesiz kontrolörün modüler tasarımıdır. Bu, temel olarak kullanıcıların rahatlık sağlamak için çubuk kapakları değiştirmesine izin verir. Ek olarak oyuncular, kontrolleri bu değiştirilebilir geri düğmelerine de eşleyebilir.

Apple Haritalar Google Haritalar’ın koltuğuna gözünü dikti