Apple 8 GB RAM’in Yetersiz Olduğunu Kabul Etti

Apple büyük karar aldı

Apple M3’lü MacBook Pro’nun standart modelinde 8 GB RAM olmasından dolayı eleştirilmişti. Teknoloji devi RAM miktarını savunmuştu. Ancak yeni bir gelişme eleştirilerin haklı olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Apple‘ın son MacBook Pro modellerinde başlangıç olarak 8 GB RAM bulunuyor. Cupertino’lu firma 8 GB bellek yüzünden eleştiri oklarının hedefinde yer aldı. Basından birçok gazeteci ve sektörden uzmanlar profesyonel kullanıma hitap eden Pro modellerinde en düşük 16 GB RAM’in olması gerektiğini vurguladı. Ancak şirkete göre MacBook Pro’nun 8 GB RAM’i, Windows’lu PC’nin 16 GB RAM’e eşit. Apple aylardır 8 GB RAM’in yeterli olduğunu, macOS’in optimize edildiğini söylüyordu. Ama Xcode 16’nın betasıyla birlikte işler değişti.

Bilmeyenler için Xcode nedir en başta ondan bahsedelim. Xcode iOS ve macOS gibi Apple platformları için uygulama geliştirmeye imkan sağlıyor. Özetle geliştirici aracı. Xcode 16’nın betasında birçok değişiklik yapıldı. Bunlardan biri de Predictive Code Completion olarak adlandırılan tahmine dayalı kod tamamlama özelliği. Bu özellik geliştiricinin yazdığı kodu tamamlamak için çeşitli öneriler sunuyor. Teknoloji devi tahmin özelliğinin makine öğrenimi modeli kullanarak çalıştığını söylüyor. Aslında oldukça güzel ve yararlı bir özellik. Geliştiricilere zaman kazandırıyor ve işlerini kolaylaştırıyor.

Apple

Tahmine dayalı kod tamamlama öğrendiği her şeyi cihaz içinde tutuyor ve M serisi işlemcilerle çalışıyor. İşte dananın kuyruğunun koptuğu nokta burası. Bu özelliğin çalışması için minimum 16 GB RAM gerekiyor. 8 GB RAM’li Mac’lerde tahmine dayalı kod tamamla kullanılmıyor. Xcode 16, 8 GB RAM’li cihazlarda yine sorunsuz çalışacaktır, fakat kod tamamla özelliği olmayacak. Sonuç olarak Apple ilk kez 8 GB RAM’e sahip temel Mac’lerin sınırlamaya sahip olduğunu kabul etmiş oldu. Bu sene çıkması beklenen M4 işlemcili yeni MacBook Pro’larda 16 GB belleğin standart olması bekleniyor.

Twitch Mobil Uygulaması Yenileniyor – Keyifli Kullanım Geliyor