Henüz Duyurulmamış M4’lü MacBook Pro’yu Test Etti

Katlanabilir MacBook bekleyişi

Birkaç gün önce M4’lü MacBook Pro’nun Facebook grubunda satışa sunulduğu iddia edilmişti. Bu sefer daha ilginç bir gelişme oldu. Rus YouTube kanalında yeni MacBook Pro’nun test videosu yayınlandı.

Wylsacom isimli Rus YouTube kanalında M4 işlemciye sahip yeni MacBook Pro‘nun kutu açılışını ve Geekbench testini içeren videosu paylaşıldı. Videoda verilen bilgilere göre cihazda standart M4 yongası (10 çekirdek CPU, 10 çekirdek GPU var), 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanı yer alıyor. Standart M4 çipi, M3’e kıyasla fazladan iki tane GPU çekirdeğine sahip. Yeni modelin kutusundan cihazla aynı renk MagSafe 3 kablosu, USB-C güç adaptörü ve Apple’ın klasik belgeleri çıkıyor.

macbook pro

RAM için ekstra parantez açmak lazım. 16 GB RAM önemli bir artış. M3’lü standart MacBook Pro’nun 8 GB RAM’le piyasaya sürülmesinden sonra Apple bir hayli eleştirilmişti. Her ne kadar Apple eleştirileri de dikkate almıştır desek de, 16 GB RAM’in arkasındaki en büyük neden muhtemelen Apple Intelligence. Normalde yapay zeka özellikleri için minimum 8 GB RAM yeterli oluyor. Ama Xcode’ta yapay zeka özelliklerini kullanmak için 16 GB RAM lazım.

Kanalın yaptığı Geekbench testinde M4’lü MacBook Pro tek çekirdekte 3864, çoklu çekirdekte 15288 puan aldı. Karşılaştırma yapmak gerekirse M3’lü modelin tek çekirdek puanı 3082, çoklu çekirdek puanı da 11584. Arada neredeyse %25’lik performans farkı var.

Sonuç olarak videodaki MacBook Pro’nun sahte olma ihtimali yüksek. Kutudaki görselde dizüstü bilgisayarın duvar kağıdı eski. Normalde Apple duvar kağıdını yeniler. Henüz duyurulmamış bir Mac’in sızabileceği yerler arasında Rusya son sıralarda bulunuyor. Çünkü yürürlükteki ithalat kısıtlamaları sızıntıların olmasının önündeki engellerden biri. M4’lü Mac’lerin ve iPad mini 7’nin 28 Ekim Pazartesi tanıtılması ve 1 Kasım Cuma günü de satışa sunulması bekleniyor.

Samsung, Galaxy A36’yı geliştirme çalışmalarına devam ediyor