M4’lü Mac’ler Apple’a Test İçin Gönderildi

macbook

Son günlerde her ne kadar iPhone 16 ağırlıklı dedikodular konuşulsa da bir yandan M4 işlemcili yeni Mac’ler hakkında ilginç gelişmeler var. Taze bir rapor yeni Mac’lerin Apple’a gönderildiğini iddia etti.

Apple‘ın planlarını bilen isimsiz kaynaklara göre M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac’in deneme üretiminden çıkan ilk prototipleri teknoloji devine gönderilmiş. Cupertino’lu firma şu anda ilk üretim üniteleri test ediyormuş. Bu haberin Kore medyasına yansıdığını ve başka bir bilgi içermediğini de belirtelim. Yine de Apple’a gönderilen test üniteleri dedikodusu cihazların yolda olduğunu tekrar doğruluyor. M4’lü Mac’lerin sonbaharda çıkması bekleniyor.

Apple

Mark Gurman’a göre M4’lü Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle geleceği belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi kullanılacak. Ancak daha üst seviye olan MacBook Pro’larda M4 Pro ve M4 Max işlemcileri yer alacak.

M4’lü Mac Studio, Mac Pro ve MacBook Air ise 2025’te satışa sunulacak. Mac Studio’nun en üst versiyonunda M3 Ultra işlemcisinin kullanılacağı iddia ediliyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda M3 Ultra yerine M4 Ultra’nın kullanılacağı belirtildi. Bu arada Mac Studio ve Mac Pro aynı iPad Pro serisi gibi 2 yıllık yenileme döngüsüne girmiş görünüyor.

Samsung Galaxy S25 Ultra İnce Çerçeveye Sahip Olacak