M4’lü MacBook Pro ve iPad mini 7’nin Çıkış Tarihi

123 39

Güvenilir kaynaklardan biri olan gazeteci Mark Gurman haftalık olarak yayınladığı PowerOn raporunda M4’lü MacBook Pro, Mac mini, iMac ve iPad mini 7’nin ne zaman satışa çıkacağını açıkladı.

Uzun zamandır M4’lü MacBook Pro, diğer Mac modelleri ve iPad mini 7’nin tanıtım ve satış tarihleri hakkında spekülasyonlar dönüyordu. Artık kesin tarihleri biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde tanıtımın 28 Ekim’de yapılacağı raporlanmıştı. Mark Gurman da cihazların satışa çıkacağı tarihi paylaştı. Gurman, M4’lü Mac’ler ve iPad mini 7’nin 1 Kasım’da piyasaya sürüleceğini belirtti.

14 inç’lik giriş seviyesi MacBook Pro’da standart M4 işlemcisi olacak. Üst düzey 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’larda ise M4 Pro ve M4 Max işlemcileri bulunacak. Mark Gurman’a göre M4’lü Mac mini yeni tasarımla geliyor. Cihaz piyasada olan Mac mini’den daha küçük tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle çıkacağı belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. iMac serisi de M4 yükseltmesinden payını alacak. Özetle Apple hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarlarını M4’le güncelliyor.

macbook pro

Mark Gurman, iPad mini 7’nin de çıkacağını söylese de, bu durum kısa süre önce Weibo kaynaklı bir raporda da gündeme getirilmişti. Rapora göre tablette 8.3 inç’lik LCD ekran ve A17 yongası yer alacak. Cihazın Apple Pencil Pro desteği, Apple Intelligence desteği ve Touch ID özellikleriyle çıkması bekleniyor.

Çin medyasında yer alan bir habere göre Apple, yeni Mac Studio‘nun da tasarımında önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Kasa belki biraz daha küçültülebilir. Bu iddia ise Apple’a yakın kaynaklara dayandırılmış. Raporda başka bir ayrıntı bulunmuyor. M4’lü Mac Studio ve Mac Pro’nun çıkmasına daha zaman var. Her iki Mac’in gelecek sene haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2025’te tanıtılması bekleniyor. Önümüzdeki aylar içinde daha fazla bilgi gündeme gelecektir. İlerleyen günlerde tasarımda neler olabileceğini öğrenebiliriz.

Anker Liberty 4 Pro kulaklıklar üst düzey gürültü önleme ve güçlü pil ömrüyle tanıtıldı