iPad 11 Bu Sene Piyasaya Çıkmayacak

ipad

Apple’ın iPad mini 7’yi tanıtması, sırada M4’lü Mac’lerin olması göz önüne alındığında giriş seviyesi iPad 11’in bu yıl çıkması mümkün görünmüyor.

Mark Gurman ve farklı birkaç kaynak iPad 11‘in 2024 sonunda çıkabileceğini ileri sürmüştü. Fakat yeni raporlar ve son gelişmeler artık böyle bir ihtimalin kalmadığını gösteriyor. Bunun en büyük kanıtı iPad mini 7 oldu. Eğer iPad 11 olsaydı, Apple cihazı iPad mini 7’le birlikte açıklardı. Fakat Cupertino’lu firma sadece yeni iPad mini’yi duyurdu. iPad 11’in M4’lü Mac’lerle açıklanması da ihtimaller dahilinde bile değil. Sektör içinden ismi verilmeyen bir yetkili yaptığı açıklamada iPad 11’in 2025’e ertelendiğini söyledi. Fakat ertelemenin nedeni hakkında ise herhangi bir şey demedi. Apple, iPad 10’u Ekim 2022’de çıkardı. iPad 10’da 10.9 inç ekran ve A14 çipi bulunuyor.

ipad 11

Her ne kadar iPad 11 bu sene gelmeyecek olsa da önümüzde günlerde M4’lü Mac’lerin tanıtılması bekleniyor. Hatta söylentilere göre yeni Mac’ler 28 Ekim’de tanıtılacak, 1 Kasım’da piyasaya sürülecek. M4 işlemcii Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle geleceği belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi kullanılacak. Ancak daha üst seviye olan MacBook Pro’larda M4 Pro ve M4 Max işlemcileri yer alacak. Tabii ki iMac de M4’le güncellenecek.

Çin medyasında yer alan bir habere göre Apple, yeni Mac Studio‘nun da tasarımında önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Kasa belki biraz daha küçültülebilir. M4’lü Mac Studio ve Mac Pro’nun çıkmasına daha zaman var. Mac Studio’nun gelecek sene haziran ayında, Mac Pro’nun da 2025 sonlarına doğru açıklanması bekleniyor.

Apple Wallet; Audi, Volvo ve Polestar için dijital araç anahtarı desteği ekliyor