iPad mini 7’nin Özellikleri Nedir?

ipad mini 7 1

Apple’ın bu ay sonunda yeni Mac’lerle birlikte iPad mini 7’yi tanıtması bekleniyor. Yeni mini tabletin özelliklerini içeren bir rapor daha yayınladı. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna bakalım.

Kore medyasında yer alan ve isimsiz endüstri kaynaklarına dayandırılan bir habere göre iPad mini 7 şu an satışta olan iPad mini 6’nın tasarımına sahip olacak. Tasarım olarak herhangi bir yenilik içermeyecek. Kaynaklar cihazda 8.3 inç’lik LDC ekran, Touch ID, USB-C bağlantısı, A17 yongası ve 8 GB RAM olacağını söyledi. Yeni raporda bahsedilen özellikler eski tarihli rivayetleri de doğruluyor. Birbirini onaylayan birkaç farklı dedikodu var. Yeni mini tabletin bu özelliklerle çıkması muhtemel.

Bir aralar iPad mini 7’nin 2025’te OLED ekranla satışa sunulacağı ileri sürülmüştü. Ama farklı kaynaklardan gelen iddialara bakarsak OLED’li iPad mini’yi en erken 2026’da göreceğiz.

ipad mini 7

Ekim ayındaki tanıtımda sahnenin asıl yıldızları M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac olacak. M4’lü Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle geleceği belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi kullanılacak. Ancak daha üst seviye olan MacBook Pro’larda M4 Pro ve M4 Max işlemcileri yer alacak.

Söylentilere göre yeni Mac’ler ve 7. nesil iPad mini 28 Ekim Pazartesi günü tanıtılacak. Mark Gurman da cihazların 1 Kasım Cuma günü satışa çıkacağını belirtti.

Intel, yeni Core Ultra 200S işlemcilerini duyurdu