Gelecek nesil iPhone’lar çerçevesiz ekrana sahip olacak

iphone

Güney Kore’den gelen yeni bir rapor Apple’ın planlarını ortaya çıkardı. Söylentilere göre teknoloji devi çerçevesiz iPhone için düğmeye bastı.

Koreli haber sitesi The Elec’e göre Apple, Samsung ve LG Display’den çerçevesiz OLED panel geliştirmelerini istedi. Apple, çerçevesiz ekranı mevcut iPhone tasarımıyla birleştirip kullanacak. Şirketin kavisli çerçevesiz ekrandan yana olmadığı; optik bozulma, görüntü kalitesinin düşmesi ve dayanıklılık gibi konularda endişelerinin olduğu vurgulanıyor.

Rapora göre çerçevesiz OLED ekranın, gelişmiş ince film, ekran altı kamera teknolojisi ve anten bileşenlerine daha geniş alan sağlamak gibi avantajları var. Düz ekranlı tasarım, kavisli tasarıma göre söz konusu avantajları mümkün kılıyor.

iphone 17 pro

Çerçevesiz OLED ekranlı iPhone ne zaman çıkacak?

iPhone 17 Pro’da ekranda delik olacağı (Bunun delik değil de biraz daha büyük kesit olacağı da söyleniyor) ve Face ID’nin de ekran altına alınacağı ileri sürülüyor. Belki Apple’ın çerçevesiz ekranlı ilk telefonu iPhone 17 Pro olabilir. Diğer yandan Apple, microLED ekran teknolojisi üzerinde de çalışıyor ve bu ekrana sahip ilk cihazın Apple Watch Ultra olması bekleniyor. microLED’li Apple Watch Ultra’nın 2025’te çıkacağı iddia ediliyor. Yani Apple, 2025’te ekran konusunda yenilik yapabilir. Bazı kaynaklara göreyse ekran altı Face ID halen çözülemeyen bazı sorunlar sahip ve çıkması 2025’i bile geçebilir.

Bu sene piyasaya sürülecek olan iPhone 15 Pro ve Pro Max’ın, 1.55 mm’lik ince çerçeveye sahip olduğuna dair spekülasyonlar var. Şimdiye kadar bu durum fark iddialarda onaylandı, sızıntılar da ince çerçeveyi ortaya koyuyor. Neler olacağını ise Eylül ayında düzenlenmesi beklenen etkinlikte göreceğiz. Şimdilik söylentiler bu şekilde. Elimize yeni bilgiler geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Rapor: M3 işlemcili MacBook Pro ve Mac mini’nin çıkış tarihi ortaya çıktı