Apple yeni etkinliğini duyurdu

iOS 17.1 yeni özellikler ile geldi

Haftalardır Apple’ın Ekim ayında etkinlik yapacağı söyleniyordu. Sonunda söylentiler gerçeğe dönüştü ve teknoloji devinden resmi açıklama geldi.

Apple, “Scary Fast” yani korkunç hızlı sloganına sahip etkinliğini duyurdu. Yeni etkinlik 31 Ekim’de gece saat 03:00’da gerçekleşecek. Normalde Apple etkinlikleri öğlen oluyordu, Türkiye saati ile 20:00’a denk geliyordu. Ama bu sefer saat farklı. Şirketin etkinliklerle ilgili web sayfasında Apple logosu, Mac Finder simgesine dönüşüyor. Sitedeki bu işaret tabiri caizse Mac’lerin tanıtılacağını kabak gibi belli ediyor. Scary Fast etkinliği öncekiler gibi çevrim içi gerçekleşecek.

apple

Analist Ming-Chi Kuo’ya göre teknoloji devi etkinlikte M3 işlemcili MacBook’lara odaklanacak. Kuo’nun söyledikleri M3 dışında M3 Pro ve M3 Max yongalarının da olduğunu işaret ediyor. Daha açıklayıcı olursak 13 inç, 14 inç ve 16 inç’lik MacBook modellerinin tanıtılmasını bekleyebiliriz.

Bloomberg’ten Mark Gurman Apple’ın M3 Pro ve M3 Max işlemcili MacBook Pro’ları test ettiğini, ancak bu modellerin 2024’ten önce çıkmayacağını söylemişti. DigiTimes ve Weibo’dan gelen raporlar da Gurman’ın dediklerini doğrulamıştı.

M3 işlemcisi iMac ve Mac mini’de de kullanılacak. Yeni iMac’in tasarımı 2021’de piyasaya sürülen M1 işlemcili iMac’le benzer olacak. Mark Gurman M3 çipli Mac mini’nin kesinlikle geleceğini belirtirken, henüz geliştirme aşamasında olmadığını ve yakın zamanda çıkmayacağını vurguladı. Bu modelin 2024 sonlarına kadar çıkması beklenmiyor. Gurman bununla birlikte Cupertino’lu şirketin Mac mini’yi her yıl yenilemeye gerek görmediğini söyleyerek, M2’li Mac mini’nin, M1’li modelden 2 yıl sonra geldiğini ifade etti.

Samsung işlemci pazarında AMD ve Intel’e rakip olacak