Football Manager’da 500 sezon ilerleyen oyuncu rekorlar kitabına girdi

Football Manager 2023

Football Manager oyununda açtığı kariyerde 500 yıl ileriye giden Polonyalı oyuncu, Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Özellikle futbolsever oyuncuların yıllardır vazgeçilmezleri arasında yer alan FM, ya da tam adıyla Football Manager, her yıl biraz daha gelişerek daha da gerçekçi bir teknik direktörlük simülatörüne dönüşüyor. Bu sayede de yıllardır geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında fanatikleri bulunan bu popüler oyun serisi, oyuncuları uzun süreler bilgisayarın başına kilitlemesiyle meşhur. Ancak FM’nin bu bağımlılık yapıcı etkisi, özellikle bir oyuncu için apayrı bir boyuta taşınmış durumda. Öyle ki söz konusu bu oyuncu, Football Manager’daki inanılmaz kariyeri sayesinde rekorlar kitabına girmeyi başardı.

football manger 2023 2

Football Manager oyununda açtığı teknik direktörlük kariyerine toplamda 10 bin 887 saat harcayan bu oyuncu, bu sayede kariyerinde 500 yıl ileriye giderek FM için bir rekora imza attı. Paweł Siciński adlı Polonyalı bu oyuncu, oyunda 21 Mayıs 2546 tarihine kadar ilerleyerek, Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. Siciński, rekor kırmak için yola çıktığı FM kariyerini 2018 yılında FM 2018’de açmış.

Guiness Dünya Rekorları kurulunun kuralları gereği, Football Manager oyuncularının rekorlar kitabına girebilmesi için oyunun neredeyse tamamını kendilerinin oynaması gerekiyor. Yani oyuncuların FM’deki tatile çıkma seçeneğini kullanarak ilerlemesine izin verilmiyor. Oyuncuların kısa süreliğine yönetimi yapay zekaya devrettiği bu tatil modu en fazla toplam oynama süresinin yüzde 5’ine denk gelebiliyor. Aksi takdirde kariyer rekor kitabı için dikkate alınmıyor. Bu da Siciński’nin 500 yıl süren bu kariyerin en az yüzde 95’inde kariyerinin başında durduğu anlamına geliyor.

Akıllı telefon pazarında düşüş sürüyor