Oyun Sektöründe Yeni İşten Çıkarmalar Yaşandı

123 27

Lords of the Fallen’ın yayıncısı olan CI Games ve Dead by Daylight’ın yapımcısı Behaviour Interactive’den kötü haberler geldi.

Souls türündeki Lords of the Fallen oyunundan tanıdığımız CI Games çalışanlarının %10’unu işten çıkardı. Şirket iş gücünü ve istikrarı korumak için böyle bir karar almak zorunda olduğunu belirtti. CI Games’in CEO’su Marek Tyminski yaptığı açıklamada, “Oldukça üzgünüm ancak bazen zor kararlar almanız gerekebilir. Çalışanlarımıza bizimle geçirdikleri süre ve emekleri için çok teşekkür ederim” dedi.

Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen Lords of the Fallen, 10 gün içinde 1 milyon kopya satmayı başardı. Marek Tyminski, Lords of the Fallen’ın 20 yıllık şirket tarihlerindeki en iddiaları projeleri olduğunu söylemiş, ayrıca yapımın yeni AAA oyun serisinin ilki olduğunu da sözlerine eklemişti. Oyun toplamda 52.2 milyon sterline mal oldu.

Lords of the Fallen

Dead by Daylight’ın geliştiricisi Behaviour Interactive’in de 9-11 Ocak tarihleri arasında 45 kişinin işine son verdiği belirtiliyor.

Kotaku’nun haberine göreyse 2024‘ün 2. haftasında 2700’den fazla işten çıkarma gerçekleşti. Unity Software, 2024’ün şu ana kadar ki en büyük işten çıkarma sayısına sahip. Şirket bu yıl içinde 1800 çalışanın işine son vereceğini doğruladı. Bu durum şirket tarihindeki en büyük işten çıkarma olarak nitelendiriliyor. Twitch de personel sayısını 500 kadar azalttı. Discord da 170 kişiyi işten çıkarmaya karar verdi. Bu da Discord’un toplam çalışan sayısının %17’sine denk geliyor. Sektörden birkaç eleştirmen Discord’un hızla büyüdüğünü, işten çıkarma yapmasının sürpriz olduğunu belirtti. Ek olarak Playtika da 400 çalışanının işine son verdi. Şirket 2022’de de 900 kişiyi işten çıkarmıştı.

YouTube da İşten Çıkarma Furyasına Katıldı