YouTube da İşten Çıkarma Furyasına Katıldı

YouTube

Teknoloji ve internet dünyasında işten çıkarma furyası devam ediyor. Son olarak da YouTube yüzden fazla çalışanıyla yollarını ayıracağını açıkladı.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasında işten çıkarma haberleri üst üste geliyor. En başarılı şirketler bile masraflarını kısmak için personelde küçülmeye gidiyor. Bu trende ayak uyduran son şirket de YouTube oldu. Alphabet (eski adıyla Google) çatısı altında faaliyet göstermeye devam eden şirket, yüzden fazla çalışanıyla yollarını ayıracağını açıkladı.

Hatırlarsanız Google kısa süre önce farklı departmanlardan binden fazla kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Kendi bünyesindeki mühendislik ve sesli asistan gibi departmanlardan personellerle yollarını ayıran Google, biraz gecikmeli de olsa YouTube tarafında da benzer bir adım atmış oldu.

youtube 2

YouTube’un finansal direktörü Mary Ellen Coe’nun şirket içinde çalışanlara gönderdiği yazışmaya göre işten çıkarmalar daha çok içerik üreticilerinin yönetiminden sorumlu olan departmanlarda etkisini gösterecek. Bu departmanlardaki görevine son verilen çalışanların, şirket için açılan başka pozisyonlara başvurabileceği belirtiliyor.

Teknoloji ve internet dünyasındaki bu işten çıkarma furyası pandemi döneminde oluşan finansal sıkıntılar sebebiyle ortaya çıkmış olsa da bugün artık farklı bir boyuta geçmiş durumda. Şirketler, finansal sorunlarından bağımsız olarak personel sayılarını optimize etmeye çalışıyorlar. Bu yolda da yüzlerce, hatta binlerce kişiyi bir anda işsiz bırakmaktan çekinmiyorlar. Yani anlayacağınız pandemi bir nevi bunun yolunu açmış oldu. Şimdi şirketler de bunu artık standart haline getirerek sektöre kabul ettiriyorlar.

Galaxy S24 Ailesi Yapay Zeka Çağını Başlatıyor