Lords of the Fallen Ön İnceleme!

lords of the fallen

Eğer Sony’nin God of War’u varsa, Xbox’ın da artık Lords of Fallen’ı var. PC, Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One platformları için geliştirilen yapım, oyun müdavimlerinin hayranlığını topladı.

Onun adı Harkyn… Ne hümanist, ne de yardımsever bir karakter.. Çok güçlü, nice iblisler kılıcının ve büyülerinin altında eziliyor. Favori sözü “Umursamıyorum”. Aslında Harkyn’e sempati duymanız için hiçbir sebebiniz yok. Ancak geçmişini öğrendiğinizde, düşünceleriniz biraz değişebilir. Size de Harkyn, God of War’ın baş karakteri Kratos’u hatırlatmıyor mu?

Lords of the Fallen, God of War’dan bile daha karanlık bir oyun. Aslına bakarsanız, Lords of The Fallen’u, karanlık tema kavramında, yalnızca ve yalnızca Dark Souls ile karşılaştırabiliriz.

Yapımda biraz Lovecraft’tan esinlenilmiş. Merak etmeyin, Lovecraft temalı oyunlardaki gibi modern dünyada araştırmadan araştırmaya koşmuyoruz. Lovecraft’ımsı dememizin nedeni, dünyalar arasında perdelerin yırtılması ve grotesk varlıkların, insan derisi giyen canavarların ve karanlık tanrıların dünyayı işgal etmesi. Harkyn ismindeki anti kahraman ise, ne yazık ki varoluşun son umudunu temsil ediyor.

2705373 hdpvr2 20141025 145860

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Ölümü görünce tanımaz mısın sen?

Oyunun grafiklerine diyecek yok. Karanlık ve korkutucu atmosfer, birbirinden harika görsellerle yansıtılmış. Arkada sizi zaman zaman melankoliye sürükleyecek bir müzik var ama savaşlarda ton, aniden değişiyor. Boyutlar arasında seyahat ettiğinizde, içinizi bir ürperti sarıyor. Grotesk yaratıkların tasarımları da eşsiz.

Lords of The Fallen’ın belki de tek zayıf noktası gereğinden kolay Boss savaşları.

Size şunu da kesinlikle söyleyebiliriz ki bu oyun ne God of War, ne de Dark Souls kopyası…  Kendine has, son derece kaliteli bir oyun ve iki serinin en iyi yönlerini tek potada eritmiş.

Nissan’dan Konsept Otomobil Fırtınası