LinkedIn Clubhouse tarzı sesli etkinlikler sunacak

LinkedIn Clubhouse tarzı sesli etkinlikler sunacak

LinkedIn, geçen Mart ayından bu yana Clubhouse tarzı bir canlı ses odası özelliği üzerinde çalışıyor. Üzerinde çalışılan bu özellik nihayet hayata geçiyor ve  bu ay kullanıma sunacak. İşte detaylar.

LinkedIn TechCrunch’a verdiği demeçte, planın tartışmalar oluşturulabilecek bir platform sunmak olduğunu söyledi. Clubhouse’un oldukça ilgi gören sesli odalar teması tüm platformlar tarafından taklik ediliyor. Görünüşe göre iş ağı uygulaması olarak karşımıza çıkan platform da bundan eksik kalmak istemedi. Toplantı sahipleri tartışmaları yönetebilecek, katılımcılar ise etkinlikler sırasında ve sonrasında birbirleriyle konuşabilecekler. Etkinlikler, LinkedIn’in oluşturduğu şirket içi araçlarda yürütülecek.

LinkedIn Clubhouse tarzı sesli etkinlikler sunacak

Başlangıçta, LinkedIn kıdemlli üyelerinin etkinliklere ev sahipliği yapmasını umuyor. LinkedIn, daha büyük organizasyonları da etkinliklerine dahil etmeyi hedefliyor. Özelliğin bir video versiyonu ilkbaharda kullanıma sunulacak. LinkedIn’in şu anda biletli etkinlikler gibi bir planı olmadığı için organizatörler şu anda erişim için ücret talep edemeyecek.

Clubhouse, COVID-19 pandemisinin başlangıcında ilk kez piyasaya çıktığında popülaritesi patladı. Karantinada kalan insanlar birbirleriyle uzaktan bağlantı kurmanın yollarını arıyorlardı, hal böyle olunca Clubhouse ciddi bir fırsat sundu. Diğer büyük teknoloji şirketleri, Facebook, Twitter ve Discord dahil olmak üzere kendi canlı ses odaları sürümlerini yarattı. LinkedIn biraz geç kalmış olabilir, ancak uzun vadede başarılı olduğunu kanıtlayabilir. Birçok kullanıcısı bilgilerini, deneyimlerini ve içgörülerini paylaşmaya başlayacaktır.

Metaverse oyunları reddit kurucusunun ilgi odağı oldu: Gelecek yeniden şekilleniyor