LG Display, Apple’ın MR/AR kulaklıkları için devrede

lh1

Son zamanlarda, Apple’ın hem AR hem de VR teknolojisini tek bir cihazda birleştirmesi beklenen bir karma gerçeklik kulaklığı üzerinde çalıştığına dair birçok söylenti duyduk. Bununla ilgili ayrıntılar henüz kısa olsa da, söylentilere göre kulaklıkların ekranlarını hangi şirketin üretebileceğini anlatan yeni bir rapor geldi.

Kaynaklara atıfta bulunan ElecLG Display’in karma gerçeklik (MR) cihazı için Apple’a tedarik etmek üzere bir MicroOLED panel geliştirmeyi ve üretmeyi planladığını bildirdi. Koreli teknoloji devinin Sunic System’dan MicroOLED yapmak için üretim ekipmanı sipariş etmesi bekleniyor.

Rapora göre Apple, ilk MR cihazını görüntülemek için Sony’nin MicroOLED panelini kullanabilirken, LG Display dış ekranı veya normal bir OLED paneli olacak bir ‘gösterge’ sağlayacak. Yeni Apple MR kulaklığının önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasaya çıkması bekleniyor.

LG Display

Görünüşe göre LG Display, Apple’ın yeni nesil MR kulaklığı için MicroOLED paneli sağlamayı hedefliyor. İlk nesil MR kulaklığın hala bir söylenti olduğunu görmek oldukça iyimser.

Raporda, Japon teknoloji devi MR alanında bir rakip olabileceği için Apple’ın LG Display’e geçmesi muhtemel çünkü sanal gerçeklik cihazlarıyla el ele giden PlayStation oyun konsolları da satıyor.

MicroOLED terimi konusunda bilginiz yoksa, bazı açıklamalar yapmanız gerekebilir. MicroOLED, tipik OLED’e biraz benzer. Bununla birlikte, ilki OLED’i bir silikon alt tabakaya monte ederken, ikincisi onları gözlüklere monte ediyor.

Bu teknoloji aynı zamanda Silikon üzerinde OLED veya OLEDoS olarak da bilinir ve sanal, artırılmış ve karma gerçeklik ürünlerinde daha sık kullanılması öngörülüyor.

Galaxy Watch 5 serisi FCC sertifikasyon sitesinde görüldü