Apple 2025’te Vision Pro 2 ve Vision One modellerini çıkaracak

Apple vision pro

Apple hakkındaki haberleriyle ve öngörüleriyle tanıdığımız Mark Gurman, yine bomba bir iddiada bulundu. Gurman’ın iddiasını başka bir kaynak daha doğruladı. 2025’te Vision Pro 2 ve Vision One isimli iki yeni karma gerçeklik gözlüğü göreceğiz. İşte detaylar…

Bloomberg’ten Mark Gurman’a göre Apple, Vision Pro gözlüğünün daha uygun fiyatlı modelini çıkarmayı planlıyor. Bu model 2025’te piyasaya sürülecek. Muhtemelen Vision One veya sadece Vision olarak adlandırılacak ucuz karma gerçeklik gözlüğünde, daha az sayıda kameraya yer verilecek görünüyor. Büyük ihtimalle işlemciler Vision Pro’dakilere göre daha güçsüz olacak. Ekran için de düşük katmanlı paneller kullanılacaktır. Bu gözlükle birlikte 2025’te Vision Pro 2’yi de göreceğiz.

vision pro

Gurman’ın dediklerini dolaylı olarak onaylayan farklı bir kaynak (Güney Koreli isimsiz bir kaynak olarak geçiyor) Apple’ın tedarikçileri çeşitlendirmek için önemli adımlar attığını, gözlüğün panel üretimi için Güney Koreli üreticilerle (Samsung Display ve LG Display) görüştüğünü ileri sürdü. Kaynak, Cupertino merkezli şirketin bu şekilde maliyeti daha düşüreceğini, gelecekteki modellerin fiyatlarında bu durumun etkili olacağını belirtti. Vision Pro’da OLEDos (OLED On Silicon) ekran kullanılıyor. Bu panellerin tek tedarikçisi ise Sony.

Diğer yandan LG Display, iPhone 15 Pro’ların ekran üretiminde daha çok söz sahibi olabilir. Dev tedarikçinin iPhone 15 Pro’lara yönelik yüksek talebi karşılamak için LTPO OLED üretim kapasitesini artırdığı bildirildi. Bu sıcak gelişme Samsung için kötü haber sayılır. Samsung geçtiğimiz sene iPhone 14 Pro’ların OLED ekran üretiminde %70’lik paya sahipti. Bu payı yeni iPhone’larda da korumak, hatta biraz daha yükseltmek istiyordu. LG, 2022’de LTPO OLED panellerde düşük verim oranlarıyla karşılaştı. Bu yüzden de tedarik sınırlı oldu ve iPhone 14 Pro Max’in sevkiyatında gecikmeler gerçekleşti. Bu noktada Samsung devreye girdi ve ek panel üretimi yaptı. Ancak Samsung’un kısa süreli tedariği Apple’a pahalıya patladı.

iPhone 15’in RAM bilmecesi çözüldü