Kripto para dolandırıcıları giderek artıyor: Bazı siteler kopyalanıyor

Kripto paralardan dolandırılan kişi

Gözle görülür bir artış gösteren kripto para dolandırıcıları sayısı endişe yaratıyor. Kullandıkları yöntemler ise oldukça kurnaz bir stratejiye sahip. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Kazanç oranı arttıkça kripto para dolandırıcıları daha fazla görünmeye başladı. Özellikle de büyük borsalar bu tür dolandırıcıların ana hedefleri içerisinde yer alıyor. Mesela küresel çapta Binance ile ilgili çok fazla dolandırıcılık vakası görülüyor. Türkiye’de ise yerel platformlar hedef alınıyor.

BTCTurk ve Paribu gibi şirketler ile birlikte başka bazı kripto para alım ve satım platformları bulunuyor. Bunlardan en çok bilinenlerinden birisi de Bitci.com sitesidir. Bu web sitesinin resmi web sitesi kopyalanarak dolandırıcılık yapılıyor. Buna aynı zamanda oltalama sistemi de deniyor.

Kripto para yatırımcıları dikkatli olmalı

Dolandırıcılar ile alakalı uyarılarda bulunan siber güvenlik uzmanları dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor. Birçok dolandırıcı yöntem kullanılıyor. Bu yöntem ile birlikte web siteleri kopyalanıyor. Kullanıcılar bu web sitesini orijinal platform zannediyor. Böylece tüm bilgilerini buraya giriyor.

kripto para dolandırıcıları

Bilgiler girildikten sonra kullanıcı verileri ele geçiriliyor. Kopyalanan sitenin orjinal web sitesi ile neredeyse aynı olduğu söylenebilir. Ayrıca dolandırıcılar çok daha ileriye gitti. Orijinal web sitelerinin kopyalanması dışında bazı telegram grupları açıldı. Bu gruplar ile birlikte insanların bazı hesaplara kripto para yatırabileceği ifade edildi.

Çiftlik Bank mağdurları dolandırıcılık yaptı: İşler iyice karışıyor

Sahte web sitesine yönlendirilenler ciddi zararlar ile karşı karşıya kaldı. Bu zararlar nedeniyle birçok kullanıcı parasının önemli bir bölümünün kaybetti. Kripto para yatırımı yaparken mutlaka orijinal web siteleri olmasına dikkat edin. Aksi halde dolandırılma ihtimaliniz son derece yüksek.