Xiaomi parmak izi tarayıcı teknolojisini değiştiriyor: Bu seferki çok farklı

Galaxy S10 parmak izi sorunu

Xiaomi parmak izi tarayıcı teknolojisini değiştirme kararı aldı. Yeni sistem ile birlikte parmak izi kilidini açmak artık çok daha kolay hale gelecek. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Xiaomi parmak izi tarayıcı konusunda yenilikler yapıyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon devleri içerisinde yer alan Xiaomi sürekli olarak yeni denemeler peşinde. Böylece kullanıcılara ilginç teknolojiler ulaştırmayı amaçlıyor. Şirketin bu hedefi sanıldığı kadar kolay değil. Mesela en basit teknolojileri bile güncellemesi gerekiyor.

Çinli teknoloji devi Android pazarında önemli bir yer edinebilmek için bu defa parmak izi teknolojisini değiştirdi. Bildiğiniz üzere 2018 yılından beri standart parmak izi kullanılıyordu. Şimdi ise yeni bir patent alındı. Bu patent ile birlikte ekranın her yerinden parmak izini taramak mümkün olacak.

Xiaomi parmak izi tarayıcı sistemi

Çinli teknoloji devi tarafından geliştirilen bu sistem parmak izinin her yerden taranmasını sağlıyor. Böylece akıllı telefon kilidini açmak için sadece tek bir noktaya odaklanmak gerekmeyecek. Bu yeni teknoloji, parmağınızı ekran altı parmak izi tarayıcısına doğru şekilde yerleştirmeniz ile devreye girecek.

Xiaomi parmak izi tarayıcı

Akıllı telefon ekranlarını açmak için çok farklı yöntemler deneniyor. Bazılara yüz tarama sistemlerini tercih ederken kimileri ise daha çok kenarda parmak izi sistemi bulunduruyor. Akıllı telefon devlerinden bazıları ise ekran altı kimlik doğrulama sistemlerini tercih ediyor. Xiaomi bu yeni sistem ile birlikte ekranın her yerinden parmak izi tarayacak.

Akıllı telefonlarda güvenliğin önemi artıyor

Akıllı telefonlarda güvenlik artık eskisinden çok daha önemli. Bu nedenle ekran kilidi açma teknolojilerine bile büyük önem veriliyor. Xiaomi hiç şüphesiz bu konuda öncü markalar arasında yer alıyor.

Xiaomi’den yeni ekran altı parmak izi tarayıcı patenti!

Xiaomi ilk etapta bu teknolojiyi ABD, Japonya, Kore, Avrupa ve Hindistan gibi pazarlarda piyasaya sürecek. Hemen ardından dünyanın tamamında bu sistemlerin yayılması bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.