Kripto paralarda kullanılan soğuk cüzdan ne demek?

Bitcoin

Kripto para borsalarının pek çoğunda karşımıza çıkan soğuk cüzdan ifadesi ne anlama geliyor? İşte bu konunun detayları.

Şu sıralar tüm dünya gözünü kripto paralara dikmiş durumda. Acaba ne olacak? Kripto paralar balon mu çıkacak? Gerçek paraların yerini alabilecek mi? Tüm bu sorular yakın gelecekte cevap bulacak diyebiliriz.

Peki kripto para alım satımı yapılan borsalarda karşımıza çıkan soğuk cüzdanlar ifadesi neyi temsil ediyor?

Eğer şimdiye kadar basit bir kripto para alım ya da satımı yaptıysanız bu alım satımın yapıldığı sitede kripto varlıklarınızın soğuk cüzdanlarda saklandığına dair bir ibare de görmüşsünüzdür. Peki buradaki cüzdan ne anlama geliyor? Bildiğimiz para cüzdanı mı yoksa kripto paralara özel bir terim mi?

Kripto paralarda kullanılan soğuk cüzdan ne demek?

Öncelikle şunu belirtelim. Normalde dijital varlıklar güvence veren şirketin sunucularında saklanır. Bu sunucuya gelecek olan saldırılar karşısında dijital varlıkların savunmasız kaldığını söyleyebiliriz.

Peki kripto paralar nerede ve nasıl saklanıyor. Kripto paralar da dijital varklıklar olduğu için güvence veren şirketin sunucularında saklanıyor olması pek tabi doğal birşey. Fakat işin bir de saldırı boyutu var. Bu sunuculara yapılacak olan saldırılarda kripto varlıklar zarar görebileceğinden ötürü pek çok borsa kripto varlıkları soğuk cüzdan ismi verilen usb belleklerde saklanıyor. Yani soğuk cüzdandan kastın usb bellek olduğunu söyleyebiliriz. Bu belleklerin özelliği ise saldırılardan etkilenmiyor oluşu. Yani kripto varlıkların soğuk cüzdanlarda saklanıyor olması şu anda en güvenilir yöntem diyebiliriz.

Elon Musk manipülasyon suçlamasıyla karşı karşıya