Kripto paralar yatay bir seyre girdi

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Son 2 – 3 haftadır pek çok kripto para önemli bir yükseliş trendi yakalamıştı. Fakat Çin’den gelen olumsuz haberler sonrasında yükseliş trendi askıya alındı. İşte detaylar.

Kripto paralar yatay bir seyre girdi. Kripto para piyasasını takip edenlerin de bildiği üzere Kasım ayı son derece hızlı başlamıştı. Bitcoin ve Ethereum da dahil olmak üzere pek çok kripto varlık Kasım ayında önemli bir çizgi yakaladı.

Fakat geçtiğimiz günlerde Çin’den gelen olumsuz haberler piyasanın seyrini derinden etkiledi. Hatırlanacağı üzere Çin’in emlak devi Evergrande’ın iflas ettiğine dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialar sonrasında tüm dünya borsaları alarma geçti.

Evergrande’ın iflas söylentileri kripto para piyasasını da etkiledi. Söylentiler sonrası yükseliş trendi bir anda aşağı yönlü bir düşüş trendine dönüştü.

Altın yatırımcıları kripto

Kripto paralar yatay bir seyre girdi

İddiaların yalanlanmasıyla birlikte kripto paralarda ufak bir toparlanma görünse de eski yükseliş trendine hala girilebilmiş değil. Şu sıralar özellikle ilk 10 içerisinde yer alan kripto paralar yatay bir seyir izlemeye başladılar.

Önümüzdeki süreçte ne olacağını kestirmek biraz güç. Keza Çin’den gelen açıklamaların ister istemez kripto paralar üzerine büyük etkisi oluyor.

Sonuç olarak şu anda kripto paraların stabil bir şekilde devam ettiğini söyleyebiliriz. Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu ve benzeri içeriklerimizin hiçbiri yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

LG, Türkiye’de yeni bir Fortnite oyun yarışması başlattı