Facebook alışveriş konusunda yaratıcılık sınırlarını zorluyor

Meta, iklim değişikliğiyle mücadele için kolları sıvadı

Facebook alışveriş konusunda her geçen gün daha yeni özellikler getiriyor. Instagram gibi bağlı platformlarda bile oldukça farklı satış yöntemleri uygulanıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Facebook alışveriş konusunda yeni bazı özellikler getirdi. Şirketin eklediği bu özellik gruplara yönelik olacak. Bildiğiniz üzere grupların herhangi bir geliri yok. Facebook onlara bir gelir yaratmak için yeni çalışmalar yaptı.

Bu çalışmalar sonucunda hem gruplara hem de alışverişe yönelik bir özellik geldiği ifade edildi. Bu özellik ile birlikte gruplar çok daha kolay bir şekilde para kazanabilecek. grup içindeki mağazalar yöneticilerin kontrolünde olacak ve onlara para akışı sağlanacak.

Facebook alışveriş konusunda çığır açmak istiyor

Facebook tarafından getirilen bu yeni özellik en çok hayırseverlik üzerine kurulu olan gruplara yarayacak. Bu gruplar mağaza oluşturabilecek. Böylece mağazalardan elde edilecek gelirler grup yöneticilerine verilecek. Bu yöneticiler parayı istedikleri şekilde yönetebilecek.

Facebook alışveriş konusunda

Grup yöneticilerinin, sayfalarında çevrimiçi mağaza oluşturma imkanı sunan bu özellik ile birlikte büyük tartışmalar başladı. Birçok kişi gelirlerin nereye harcanacağının belli olmayacağını düşünüyor. Para grup yöneticisine gideceği için her şey onun insiyatifine kalıyor. Facebook alışveriş konusunda getirdiği bu yenilik ile yeni bir tartışma yarattı.

Microsoft ve Facebook Metaverse için bir araya geldi: Dev işbirliği

Her ne kadar hayırseverlik üzerine kurulu olan gruplara iyi bir kazanç sağlasa bile yine de daha şeffaf bir yapı kurulması gerekiyor. Son olarak bu özelliğin Web, Android ve iOS platformlarına geldiğini belirtelim. Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?