Kripto para ve NFT Steam platformundan kaldırıldı

Steam Türkiye

Kripto para ve NFT Steam platformundan kaldırılarak son derece önemli bir karar alındı. Hadi gelin hem bu kararın detaylarına hem de diğer ayrıntılara birlikte göz atalım.

Kripto para ve NFT son zamanların en çok konuşulan konuları içerisinde yer alıyor. Özellikle NFT teknolojisine büyük bir yönelim olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle birçok Blockchain şirketi ağırlıklı olarak buraya yöneliyor. Durum böyle olunca oyun dünyası NFT ile ilgili yeni kararlar almaya başladı.

Steam dünyanın en büyük oyun dağıtım platformlarından bir tanesi olarak biliniyor. Bu platforma katılım süreci bölümü güncelleme aldı. Güncellemeye bakıldığında aslında pek hoş karşılanmayacak detaylar olduğu görülüyor. Bu detaylardan bir tanesi de kripto para sektörü ile ilgili. Şirket platform içerisinde kripto para ticaretini ve NFT’yi yasakladı.

Kripto para ve NFT yasağı tepki toplayabilir

Ortaya çıkan son datalara göre şirket bundan sonra hem kripto para ticaretine hem de NFT gibi dallara izin vermeyecek. Age of Rust isimli oyunun geliştiricisi tarafından yapılan açıklamalara göre bu durum kendileri gibi NFT dağıtan şirketleri son derece olumsuz yönde etkileyecek. Hatta bazı oyun firmaları sırf bu nedenden dolayı kapanabilir.

Kripto para ve NFT

Steam bakış açısına bu noktada dikkat etmek gerekiyor. Bu platform gerçek dünyada değere sahip olan öğelere izin vermiyor. Kısacası kendi platformunu bir bahis uygulamasına çevirmek istemiyor. İşte tam da bu nedenle gerçek dünyada değere sahip olan varlıklar alınıp satılamıyor. NFT gibi dijital varlıklar ise gerçek dünyada önemli miktarda bir değere sahip.

Facebook kara listesi herkesin ağzını açıkta bıraktı: Listede Türkiye bile var

Konu ile ilgili platformun henüz geri adım atıp atmayacağı bilinmiyor. Ancak yaklaşık olarak 50 civarında oyun kripto ve NFT sektörüne sırtını dayıyor. Bu nedenle yasaktan çok fazla şirketin ve oyunun etkileneceği tahmin ediliyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?