Facebook Ego4D projesi her şeyinizi gözetleyecek

Facebook nihayet yaşanan kesinti hakkında konuştu

Facebook Ego4D projesi duyuruldu. Bu proje ile birlikte Facebook şirketi adeta hayatımızın tam ortasına oturacak. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Facebook bugüne kadar birçok proje ortaya koydu ancak Facebook Ego4D projesi bir ilk olacak. Bununla birlikte hayatı birinci şahıs bakış açısıyla analiz edilecek. Şirket bu yeni projesinde çeşitli ürünler tasarlayarak kullanıcılara sunacak.

Sosyal medya platformları genellikle çok fazla vakit harcaması ile biliniyor. En basitinden sadece birkaç dakika Instagram platformunda zaman geçirmek istesek bile bazen saatler harcayabiliyoruz. Peki tüm bu harcadığımız vakitler bir veri olarak toplanırsa ne olur? Aslına bakacak olursak Facebook bunu zaten yapıyordu. Ancak ilk defa bu veriler kullanıcıların günlük hayatına etki edecek.

Facebook Ego4D projesi tepki toplayabilir

Proje ile birlikte insanların gündelik hayatlarının daha kolay hale gelmesi amaçlanıyor. Proje ve söz konusu ürünler her ne kadar bunu amaçlasa bile yine de akıllarda soru işareti bıraktı. Burada asıl kritik olan şirketin tüm verileri elinde toplayacak olması.

Facebook Ego4D projesi

Bu proje aslında sizin gözünüzle bir olaya bakmaya çalışıyor. Ancak bunu yaparken çok fazla veri topluyor. Mesela anahtarınızı unuttuğunuz yer veya söylenen herhangi bir söz gibi konularda bu yapay zeka sizlere cevap verebilecek. Anahtarınızı en çok nerede bırakıyorsunuz veya gün içerisinde kiminle nasıl bir sohbet ettiyseniz yapay zeka bunu karşınıza çıkarabiliyor. Facebook Ego4D projesi bu yönüyle bir ilk.

Facebook kara listesi herkesin ağzını açıkta bıraktı: Listede Türkiye bile var

Ortaya çıkan son detaylara göre şirket gündelik hayatı kolay hale getirmek için 13 üniversite ile birlikte çalıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda bir dataset oluşturuldu. Bu dataset ile birlikte Facebook yapay zekası verileri buralarda toplayacak. Peki siz bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz?