Sosyal medyada NFT sansürü gündem oldu: Tehlikeli madde

Kripto para piyasaları

Sosyal medyada NFT sansürü bugünlerin en çok konuşulan konuları içerisinde yer alıyor. Genellikle hükümetlerin sosyal medya platformlarına uyguladığı sansür konuşuluyordu. Şimdi ise işler tersine döndü.

Nereye gideceği tam olarak kestirilemeyen sosyal medyada NFT sansürü büyük tepkilere yol açtı. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı reel sektörde yasak. Hatta bunun 120 yıldır bu şekilde devam ettiğini söyleyebiliriz. Ancak dijital alanda bunun yasak olup olmadığı henüz net değildi.

Instagram tarafından yapılan bir hamle dijital sektörde de bu tür maddelerin yasaklı olma ihtimalini ortaya çıkardı. Kolombiyalı sanatçı Camilo Restrepo önemli bir NFT tasarladı. Bunu aylar öncesinden satışa çıkarmıştı. Ancak tasarladığı NFT, kokain paketiydi.

Sosyal medyada NFT sansürü tepki aldı

Uyuşturucu satıcıları gerçek hayatta çok fazla tepki alsa bile dijital sektörde problem yaşamıyor. Mesela çok rahat bir şekilde dijital kokain paketi tasarlayıp bunu NFT olarak satışa sunabilirsiniz. Bunu yapan bir sanatçı Instagram ve Twitter tarafından uyarı aldı. Kendisinin paylaşımları hızlı bir şekilde silindi.

Sosyal medyada NFT sansürü

Yasaklı ya da kontrol altındaki ürünlerin satışı sosyal medya platformları tarafından sert tepki alıyor. Bunun en bariz örneklerinden birisi de hiç şüphesiz kokain paketi oldu. Eğer bu sanatçı bir kere daha sanal kokain paketi satmaya çalışırsa hesabı tamamen silinecek. Twitter ve Instagram bu konuda son derece katı.

SpaceX NFT bağışı toplayacak: Sürpriz gelişmeler var

Sosyal medyada NFT sansürü devam ediyor. Kripto madenlerle gerçek uyuşturucunun farkının ayırt edilmesi gerektiğini savunan bu sanatçı durumu sert eleştirdi. Ona göre yaptığında herhangi bir problem yok. Asıl sorun sosyal medya platformlarının bunu hata olarak görmesi. Peki siz yaşanan bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.