Gran Turismo da PC’ye geliyor

Gran Turismo Sport 1.28

PlayStation oyunları PC’ye gelmeye devam ediyor. Bu kez de Gran Turismo’nun PC versiyonunun çıkması gündemde.

Bildiğiniz gibi oyun dünyasında son dönemde dengeler hızla değişiyor. PC oyunculuğu belki de hiç olmadığı kadar popüler hale gelmiş durumda. Öte yandan konsol savaşları ise yavaş yavaş geride kalıyor. Çünkü konsol savaşlarında Sony’ye kaybeden Microsoft, Gameplass ile birlikte rekabeti farklı bir cepheye taşıdı. Tüm bu yaşananların ardından, bir dönem konsolların olmazsa olmazı olan özel oyunlar, bugün artık eskisi kadar önem taşımıyor. Bu yüzden de PlayStation’a özel olarak lanse edilen oyunların, son dönemde yavaş yavaş PC’ye, hatta Xbox’a geldiğine şahit oluyoruz.

Son dönemde God of War, Deathloop, Returnal gibi PlayStation oyunlarının PC’ye gelmesine şahit olduk. Görünen o ki onlara çok yakında önemli bir seri daha katılabilir. Çünkü Gran Turismo serisinin arkasındaki stüdyo olan Polyphony Digital, popüler yarış serisini PC’ye de getirmeyi düşünüyor.

Gran Turismo filmi

Polyphony Digital’ın başındaki isim olan Kazunori Yamauchi’ye, sevilen yarış oyununun PC’ye gelip gelmeyeceği soruldu. Kazunori Yamauchi bu soruya “Evet, geleceğini düşünüyorum.” diye cevap vererek bir PC versiyonu çıkarmayı düşündüklerini doğruladı.

Bildiğiniz gibi Gran Turismo serisi, 1997 yılında ilk PlayStation’a özel olarak çıkan ilk oyunundan beri PlayStation’a özel olarak oyun severlerle buluşuyor. Serinin mart ayında çıkan yedinci oyunu da PlayStation 4 ve PlayStation 5’e özel olarak çıktı. Bu yüzden GT serisi PlayStation’ın sembol oyunları olarak görülüyor. Bu yüzden bu serinin de PC’ye gelmesi artık PlayStation’a özel oyun diye bir şey kalmayacağının bugüne kadarki en net göstergesi olacaktır.

Oppo Find N2 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı