5.4 milyon Twitter kullanıcısının bilgileri sızdırıldı

Twitter Çin COVID politikası protesto haberlerini gizliyor

5.4 milyon Twitter kullanıcısının bu yılın başında çalınan hesap bilgileri, bu hafta bir hacker forumunda paylaşıldı.

Hatırlarsanız bu yılın başında, API’daki bir güvenlik açığı yüzünden 5.4 milyon Twitter kullanıcısının bilgileri hackerlar tarafından ele geçirilmişti. O dönemde bu dev sızıntının gerçekleştiğini doğrulayan şirket, bununla birlikte, ele geçirilen bilgilerin kullanıldığına dair bir kanıt olmadığını söylemişti. O kanıtın artık olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü 5.4 milyon kullanıcıya ait tüm bu bilgiler bu hafta bir hacker forumunda paylaşıldı. Üstelik bilgileri ele geçirilen hesap sayısının 5.4 milyondan da fazla olduğu ortaya çıktı. Çünkü yayınlanan bu 5.4 milyon hesabın yanı sıra henüz paylaşılmayan 10 milyonlarca hesabın daha olduğu söyleniyor. Bunların bir kısmı daha önce silinen ya da kaldırılan hesaplara ait. Ancak pek çoğu hala aktif olan hesaplar.

Twitter GIF'lere yeni bir özellik ekliyor

Twitter’dan ele geçirilen kullanıcı bilgilerini hacker forumunda paylaşan Breached adlı hacker, askıya alınan 1.4 milyon hesaba ait bilgileri de başka bir API açıklığı sayesinde ele geçirdiğini, bunları da forumdaki tanıdık hackerlarla özelden paylaştığını söyledi.

Hackerlar tarafından ele geçirilen bilgiler arasında Twitter kullanıcılarına ait telefon numarası ve e-posta adresi gibi bilgiler yer alıyor. Bu bilgiler, anonim hesapların kimlere ait olduğunun ortaya çıkmasına neden olabilir. Öte yandan başka hackerlar bu bilgileri kullanarak yeni kurbanları da ağlarına düşürebilir.

Hali hazırda zorlu bir süreçten geçen sosyal medya devinin bu son sızıntıdan yara alacağına şüphe yok. Bu yaranın ne kadar zarar vereceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır.

Facebook’a 276 milyon dolar ceza kesildi