Kripto para piyasasında kanlı Pazar!

Bitrota 1 milyar TL

Geçtiğimiz gün kripto para yatırımcıları açısından kabus gibi geçti. Kripto paraların hemen hepsi büyük oranda değer kaybetti. İşte konunun detayları.

Kripto paraları yakından takip edenlerin de bildiği üzere pazarda uzun bir süredir yeşil çizgiler hakimdi. Yani tüm kripto varlıklar yükseliş trendi içerisindeydi. Özellikle Bitcoin 65 bin dolar seviyesine kadar yükselerek önemli bir rekora imza atmıştı.

Bitcoin’in 65 bin dolar seviyesinde yatay olarak yaptığı hareketler, 60 bin dolar seviyesinde önemli bir destek noktası oluşturduğu şeklinde yorumlanmıştı. Fakat geçtiğimiz gün ne olduysa bir anda tüm kripto paralar büyük oranda değer kaybetmeye başladı.

Kripto para piyasasında kanlı Pazar!

Bitcoin bir anda 57 bin dolar seviyelerine kadar geri çekildi. Son günlerin popüler ismi XRP yani Ripple ise bir anda yüzde 25 değer kaybetti. Bazı altcoinler ise yüzde 98’e varan değer kayıpları yaşayarak yatırımcılarını üzdü.

Kripto varlıklardaki bu tarz düşüşler ilk defa yaşanmıyor. Daha önce de pek çok kripto varlıkta büyük çaplı düşüşler yaşanmıştı. Dolayısıyla bu pazarda al-sat yapanların bu riskleri de alması gerekiyor. Bugün site 2 kat, 3 kat para kazandıran bir kripto varlık iki üç gün sonra bunun kat ve kat fazlasını kaybettirebilir.

Bu sebepten ötürü kripto paralara yatırım yaparken asla kaybetmeyi göze alamayacağınız bir miktarla girmemeniz gerekiyor.

Dip not olarak belirtelim. Bu yazıdaki hiç bir bilgi yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Binance üzerinden para nasıl çekilir?