Bakan yerli aşı hakkında konuştu! İşte yan etkileri

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Geçtiğimiz gün yerli aşı için gönüllü olan Bakan Varank, 1 gün hastanede misafir edilmişti. Bakan Varan geçtiğimiz gün aşıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin geliştirdiği koronavirüs aşısının Faz-1 çalışmaları için gönüllüler aranıyordu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank da bu gönüllülerden biri olmuştu.

Bakan Varank geçtiğimiz gün aşısını oldu ve gözetim altında tutuldu. Bakan yerli aşının yan etkileriyle ilgili olarak şu söylemlerde bulundu.

Bakan Varank yerli aşı hakkında konuştu! İşte yan etkileri

“İlk insan çalışmalarının başlaması demek. Biraz şartların uygun olması gerekiyor. Faz-1 çalışmasında gönüllü olan insanlara ekstra hassasiyet gösteriyor. Tekitler yapılıyor, kanlarınız alınıyor, sağlıklı olup olmadığınıza bakılıyor. Aşı olduktan sonra tam gözetimde sizi tutuyorlar. Yan etki yok. Kolumda hafif bir sancı var.”

“Öncelikle şunu söyleyeyim. Hastalıkla mücadelenin yolu aşılama. Vatandaşlarımıza şu çağrıyı yapıyoruz. Aşıya erişiminiz varsa, zamanınız geldiyse aşı olun. Tüm dünyada aşıdan başka yol yok. Sağlık Bakanlığımız onay veriyorsa tüm denetimler yapılmış demektir.

Biz Türkiye’de TÜBİTAK altında bir platform oluşturduk. İlaç ve aşı geliştirmek isteyen hocalarımıza çağrıda bulunduk. Dedik ki gelin her türlü desteği vereceğiz, dedik. Hocalarımız da üstün gayretle o günden beri çalışıyorlar. 7 farklı çalışma söz konusu.

Bu aşıları üretebilecek tesisler de var. 7 farklı aşı adayını destekliyoruz. VLP dediğimiz virüs benzeri parçacıklara dayalı aşı adayı. DSÖ listesine girmiş aşı adaylarından biri en ileride diyebiliriz.”

Peki siz yerli aşının kullanımı konusunda neler düşünüyorsunuz?

18 Mart vaka sayısı belli oldu! Düşüş var