Kripto para piyasasında deprem! Büyük düşüş!

abd kripto para

Geçtiğimiz saatlerde kripto para piyasasında büyük çaplı bir düzeltme yaşadı. Pek çok kripto paranın değeri büyük oranda düştü. İşte detaylar.

Kripto paralarla ilgili sansasyonel başlıkların ardı arkası kesilmiyor. Son birkaç gündür belli başlı coinlerin kırdıkları rekorları sizlere aktarıyorduk. Malum DOGE coin son 1 haftada değerini ikiye katladı. Ethereum 4 bin dolar seviyesini aşarak yeni bir rekor kırdı. ADA 1.81 dolar ile tarihi zirvesini gördü.

Tüm kripto piyasasında yeşil bir çizgi hakimken geçtiğimiz gün 23:30 sularında büyük bir düşüş dalgası başladı. Hemen hemen tüm kripto paralarda inanılmaz düşüşler meydana geldi. Bu düşüş dalgasıyla birlikte bazı kriptolar yüzde 20’ye varan değer kayıpları yaşadı.

Dogecoin yükselirken borsalar

Kripto para piyasasında deprem! Büyük düşüş!

Gün boyunca 4 bin doların üzerinde işlem gören ETH bir anda 3.8 bin dolara kadar düştü. Son günlerin popüler coini DOGE yüzde 20 değer kaybına uğradı. BTC 55 dolar seviyesine kadar geri çekildi.

Elbette bunun sert bir düzeltme olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü geçtiğimiz yıl Mart ayında sadece 1 gecede pek çok kripto para yüzde 50 değer kaybetmişti. Bunu düşündüğümüzde kripto varlıkların bu değer kaybını ufak bir düzeltme olarak algılayabiliriz.

Hep söylediğimiz gibi bir kez daha dip not olarak dile getirelim. Okurlarımızla paylaştığımız bu bilgiler tamamen haber amacı taşıyıp hiç biri yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kripto piyasasındaki dalgalı görünüme göre dikkatli yatırımlar yapmanız gerekmektedir.

SpaceX ay görevi için DOGE’yi işaret etti