Türkiye’nin gündemi kripto para oldu!

28 aralik bitcoin neden dustu 9 kripto para birimi piyasadan cekildi 1514444389 4829

Geçtiğimiz gün kripto para pazarında yaşanan dalgalanmanın ardından pek çok kişi sosyal medya üzerinden söylemlerini dile getirdi. Twitter’da gündem maddelerinin hepsi bir süreliğine kripto varlıklarla ilgili hale geldi.

Ülkemizde kripto varlıklara duyulan ilgi aşikar. Malum kripto varlıkların alım satımı dolar üzerinden olduğu için, Türk Lirası bazındaki kar marjı daha yüksek oluyor. Değeri 1 dolar artan kripto para Türk Lirası bazında 8TL artmış oluyor.

Geçtiğimiz gün yaşanan kanlı Pazar gecesi, kripto paralara yatırım yapanları da sosyal medyada aynı başlık altında topladı.

Türkiye’nin gündemi kripto para oldu!

Kripto paralarda yaşanan ani düşüş tablosu sabah saatlerinde Twitter gündemi aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibiydi.

kripto para

Ekran görüntüsünden de net bir şekilde görüldüğü üzere Türkiye’nin gündeminin tamamı kripto varlıklarla ilgili terimler.

Zaten kısa bir süre önce yapılan bir araştırmada Türkiye’de kripto varlıklara olan ilginin diğer ülkelere kıyasla çok daha üst seviyelerde olduğu belirtilmişti. Dolayısıyla böyle bir çöküş sonrasında tüm Twitter gündeminin kripto varlıklarla ilgili başlıklardan oluşması çok da büyük bir sürpriz değil.

Bu arada her zaman olduğu gibi yine dip not olarak belirtelim. Kripto varlıklarla ilgili yaptığımız haber ve içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Yatırımlarınızı kimsenin tavsiyesine göre yapmamanızı öneririz. Çünkü bazı manipülasyon çeteleri size tavsiye veriyor gibi görünüp üzerinizden manipüle hareketleri yapabilirler.

20 Nisan Doge günü ilan edildi! İşte konunun detayları