Kripto para piyasası dipte!

Kripto para piyasası dipte!

Son 24 saatte kripto para piyasasında beklenmeyen olaylar yaşandı. Doların arttığı bu dönemde kripto parada da gerileme başladı diyebiliriz. İşte camiada son yaşananlar.

Kripto para camiası şu anda karışmış durumda. Bitcoin geçtiğimiz dönemlerde oldukça fazla yükselmişti. 64 bin dolar seviyelerini zorlayan lider kriptopara biriminde şimdi çöküş başladı. Daha önce rekor seviyeye ulaşan Bitcoin 57 bin dolar seviyesinden 42 bin dolara kadar gerilemiş durumda. Bir süredir zaten 46 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin’deki ani ve şiddetli düşüş yatırımcıları da şu anda endişelendiriyor. Lider kripto para birimindeki düşüşün ardından Ethereum’da da bazı gerilemeler söz konusu oldu.

Kripto para piyasası dipte!

Daha önce Ethereum 4 bin 600 dolar civarında seyrederken 3 bin 500 bandına kadar indi. Kripto camiası 300 milyar dolardan fazla değer kaybetmiş durumda. Ayrıca Shiba, Solano, Cardano, Avax, Tron gibi coinler de yüzde 15-20 arasında düştü. Dogecoin, Polkadot, Ripple gibi coinlerde yüzde 25 civarı sert düşüşler yaşandı.

Bitcoin  bu düşüşten önce gerçekten rekor seviyelere çıkmıştı. Fiyatı son 3 ayda rekor kırarak 70 bin dolar bandını dahi zorlamıştı. Ancak daha sonra 4 Aralık günü tarihi bir düşüş yaşandı ve kripto para birimi 42 bin dolara kadar geriledi.

46 bin seviyesine kadar düşen Bitcoin birimi biraz toparlayarak tekrar 48 bin civarına geldi. 3500 civarında seyreden Ethereum ise yeniden 4 bini zorlamaya başladı. Bu düşüş daha ne kadar devam eder bilinmez ama yatırımcıları endişelendirdiği kesin diyebiliriz.

Kripto parada bir vurgun daha! 120 milyon dolarlık kripto para çalındı