Kilise tesisatçısı çalışmaya gitti, duvarın içine saklanmış servet buldu!

Kilise tesisatçısı çalışmaya gitti! Duvarın içine saklanmış servet buldu

Papaz Joel Osteen’in Lakewood Kilisesi’nde bakım işi yapan bir tesisatçı, kilise duvarına gizlenmiş çeklere ve nakit paraya rastladı. İşte detaylar.

Kilise tesisatçısının bu keşfi geçmişte olan bir olaya ışık tutabilir. Cemaat tarafından yedi yıl önce bildirilen faili meçhul bir hırsızlık gerçekleşmişti. Söz konusu hırsızlıkta çalışan paralar o duvara saklanmış olabilir. Beklenmeyen bulgu Perşembe günü bir radyo programında duyuruldu. İsmini sadece “Justin” olarak açıklayan kişi, çarpıcı keşfi yaptığında 10 Kasım’da kilisede çalıştığını duyurdu. Tesisatçı The Bull’s sabah programında George Lindsey’e “Duvarda gevşek bir tuvalet vardı ve fayansı kaldırdık” dedi. “Tuvaleti kaldırmaya gittik ve yalıtımı biraz kaldırdım ve duvardan yaklaşık 500 zarf düştü.”

Kilise tesisatçısı çalışmaya gitti! Duvarın içine saklanmış servet buldu

Tesisatçı duvardan dökülen şeye inanamadı: Zarflar binlerce dolar nakit ve çekle doluymuş. Tepkisi sorulduğunda sadece “Vay canına” diyebilmiş. 2014 yılında, Osteen ve eşi Victoria tarafından yönetilen Lakewood Kilisesi, bir hırsızlıkta 600.000 dolardan fazla kaybı polise bildirmişti. Bakım görevlisinin keşfi, Lakewood Church tarafından doğrulandı. Bir Lakewood sözcüsü de haberi Cuma günü Washington Post’a doğruladı. Kilisenin sözcüsü, “Son zamanlarda Lakewood Kilisesi’nde onarım çalışmaları yapılırken, açıklanmayan miktarda nakit ve çek bulundu” dedi. Lakewood derhal Houston Polis Departmanına haber verdi ve soruşturmalarında onlara yardım ediyor” ifadelerini kullandı. Cuma günü ilerleyen saatlerde, Houston Polis Departmanı geçen ay tuvalet duvarında bulunan nakit para, çek ve havalelerin 2014 hırsızlıkla bağlantılı göründüğünü açıkladı.

Kripto parada bir vurgun daha! 120 milyon dolarlık kripto para çalındı