Bitcoin 12 bin dolara düşer mi: Usta analist cevapladı

Bitcoin ayı sezonuna

Dünyanın en büyük kripto para birimlerinden bir tanesi olarak bilinen Bitcoin 12 bin dolara kadar geriler mi? Konuyla ilgili yapılan değerlendirmeler biraz ürküttü. İşte merak edilen tüm detaylar.

Kripto para birimleri her geçen gün daha fazla değer kaybediyor. Özellikle lider kripto para varlığı olarak bilinen Bitcoin bu konuda daha fazla darbe alıyor. 2021 yılının ilk aylarında zirvelere oynayan bu kripto para birimi şimdilerde 12 bin dolar seviyesine bile düşme tehlikesi ile karşı karşıya.

Analistler tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında bu sert düşüş beklentisinin 2 önemli nedeni olduğu ifade ediliyor. Bunlardan ilki doların giderek daha fazla güçlenmesi. Bitcoin dolar gibi değerli paraların gerilemesi ile güç kazanmıştı.

Bitcoin 12 bin dolara kadar gerileyebilir

Blockchain teknolojisinin merkezi olarak kabul edilen Bitcoin analistler Barry B. Bannister ve Thomas R. Carroll tarafından değerlendirildi. Onlara göre pandeminin bitmesi ile birlikte dolar giderek daha fazla güç kazandı. Böylece kripto paralar geri plana düştü.

Bitcoin 12 bin dolara

Tüm bunlara ek olarak Bitcoin fiyatlarındaki böylesine devasa düşüşlerin bir nedeni daha var. İnsanlar pandemi sonrasında tasarruf yapmaktan ziyade harcamaya çalışıyor. Bu nedenle dijital varlıklara olan yatırımlar biraz daha geri plana çekildi diyebiliriz. Zorlu koşullarda bireyler genellikle yatırım yapmaya odaklanır.

Kripto paralarda devlet desteği geliyor: Herkese 30 dolarlık Bitcoin

Yatırım şirketlerinin 12 bin dolar gibi uçuk düşüş hedefleri olsa bile yine de bu o kadar kolay gerçekleşmeyecek. Kurumsal şirketlerin bu kripto para birimine destek sunması onu hızlıca ayağa kaldırıyor. Peki sizin Bitcoin ile ilgili tahminleriniz neler?